Referendumi tulemuste selgumise järel võtsid öösel löögi enda peale esimestena avanenud Aasia turud.

Jaapani aktsiaindeks Nikkei 225 lõpetas tänase börsipäeva koguni 7,92% miinuses. Hiinas kukkus Shanghai koondindeks 1,3, Shenzheni koondindeks 0,76 ja Hongkongi indeks Hangseng 2,71 protsenti. Korea indeks Kosdaq kukkus 4,76 ja Taivani Taiex 2,3 protsenti.

Ka Euroopas algas börsipäev miinusega, mis, tõsi küll, on päeva edenedes tasapisi vähenenud. Eilsega võrreldes üheksa protsenti allpool avanenud Londoni FTSE indeks taastus esimeste kauplemistundidega pisut ning on keskpäevaks 5,25% võrra eilsest madalamal.

Samal ajal on aga kõik üle-Euroopalised aktsiaindeksid üle kuue protsendi allpool eilsest tasemest. Kõige punasemat värvi on nende riikide börsid, mille majandus on Ühendkuningriigi omaga ka enim põimunud.

Suurbritannia suurima kaubanduspartneri Iirimaa börs alustas hommikut 11% suuruse miinusega, mis on keskpäevaks taandunud 9,6% suuruseks.

Samal ajal on Saksamaa DAX indeks üle kuue, Prantsusmaa CAC-40 indeks üle kaheksa ja Itaalia FTSE MIB üle kümne protsendi languses.

Börside järgi otsustades on Brexit aga suurim hoop Hispaania ja Kreeka majandustele. Nii on Madriidi börs kukkunud täna keskpäevaks ligi 11% ja Ateena oma koguni 13%.