Pariis meelitab Londonist põgeneda ähvardavaid pankureid kultuuri ja kulinaariaga. Amsterdam räägib digitaalsetest ühendustest. Dublin rõhub inglisekeelsele keskkonnale. Milline on Frankfurdi lähenemine? Nemad soovivad lihtsustada pankurite vallandamist.

Saksamaa liidumaa Hessen loodab, et pankurid tulevad nende finantskeskusesse Frankfurti. Selleks soovivad nad, et riigis muudetaks seadusi nii, et kõrgepalgalisi pankureid oleks lihtsam vallandada. Suurbritannias on see juba pikka aega olnud tunduvalt lihtsam.

„Britid ütlevad, et kui me palkame kõrgepalgalisi inimesi buumi ajal, siis peab meil olema võimalus kiiresti vähendada kõrgepalgaliste arvu, kui buum läbi saab," ütles Hesseni rahandusminister Thomas Schaefer. „Karmid koondamis- või vallandamisreeglid saab kindlasti muuta pehmemaks."

Frankfurti aselinnapea Uwe Becker sõnul peab linn tegutsema kiiremini kui Pariis või Milaano.

Saksamaa seadused on töötajate lahti laskmise osas karmid. Vaid tippjuhtide osas on kehtestatud pehmemad reeglid. Schaefer soovibki, et neid laiendataks ka teistele kõrgepalgalistele töökohtadele. Neile, kes teenivad 300 000 eurot ja enam aastas. „Kui raske selle muudatuse tegemine olla saab?" küsib mees.

Samas on Franfurtis tegutsev välispanku ühendav assotsiatsioon teinud ettepaneku, et Brexiti järgselt võiks Londonist tulevatele töökohtadele kehtida kolme kuni viie aasta jooksul Briti reeglid.

Paraku on vaja see otsus vastu võtta riigi tasandil. Tööministri portfell on Saksamaal sotsiaaldemokraatide käes ning minister Andrea Nahles'il ei ole leebemate reeglite osas mingit plaani ega soovi sellest rääkida.

Frankfurt rõhub siiski ka muule - neil on konkurentsivõimeline maksusüsteem ja piirkonna majandus on tugev.

Eesmärk ei ole mitte Londonile käru keerata, aga olla kindel, et kui sealt peaks põgenemine toimuma, siis on just Frankfurt see koht kuhu tullakse.

„Pariis on tulede linn, armastuse linn ja lõunasöögi linn," ütles üks kohalik finantsist. „Finantsmaailmas on aga lõunatamine kaotajate pärusmaa."