Finantsettevõte Global Blue on Inglismaa tax-free kaubandusel silma peal hoidev firma. Nende hinnangul on Venemaa kodanikud ühed olulisemad ja enim kulutavad turistid Suurbritannias. Nad kulutavad ühe ostu peale keskmiselt 700 naela ehk umbes 840 eurot.

Väljaspool Euroopa Liitu asuvates riikides elavad inimesed saavad Suurbritannias osta ja maksta maksuvabalt - nad saavad 20% hinnast tagasi, kui täidavad ära vastavad dokumendid. Kulutatud summa peab seejuures ületama 30 naela ehk 36 euro piiri.

Veebruaris langes Venemaa turistide poolt riigis kulutatud raha puudutavas edetabelis kolmandalt kohalt neljandaks, neist möödus Nigeeria. Esimesel kohal on Lähis-Ida riigid, teisel kohal Hiina ning viiendal Hong Kong. Kõiki Aasia piirkondi iseloomustab tugev kasv võrreldes eelmise aastaga.

Eriti mures on Venemaa turistide järk-järgulise vähenemise tõttu luksuspoed ja -hotellid.  „Ebastabiilne olukord Venemaal on jätmas oma jälge meie turismisektorile ja turistide kulutamisele. Venelased on nõrgenenud majanduse tõttu ettevaatlikumad," ütles Global Blue spetsialst Gordon Clark. Samas lisas mees, et Suurbritannia on endiselt venelaste seas populaarne tänu laiale luksusbrändide valikule.

Brittide turismi eestvedaja Visit Britain prognoosib aga, et 2020. aastaks kasvab venelasest turistide ostujõud 75%.