Analüütikud olid oodanud väiksemat, vaid 0,3% kasvu, vahendab Briti majanduseht Financial Times. Teises kvartalis kasvas majandus esimese kvartaliga võrreldes 0,7%.

Kolmanda kvartali näitajad on olulised, sest need on esimesed mis peegeldavad, kuidas brittide majandus on pärast Brexiti hääletust vastu pidanud.

Majanduskasvu veduriks oli ka kolmandas kvartalis taas ühendkuningriigi majandusest pea 80% moodustav teenuste sektor. See kasvas kvartaliga 0,8%. Kuid kolme ülejäänud suurema sektori panus vähenes: ehitus kukkus 1,4%, põllumajandus 0,7% ja tööstus 0,4%.

Vaatamata kasv aeglustumisele on Suurbritannia majandusel läinud oluliselt paremini, kui analüütikud arvasid. Paljud neist prognoosisid pärast 23.juuni rahvahääletust majanduslangust.

Paljud analüütikud prognoosivad, et Suurbritannia majandus jääb kesise kasvu lõksu veel pikemaks ajaks, sest peaminister Theresa May on lubanud ELis lahutamise artikkel 50 päästikule vajutada enne märtsi lõppu.
Reitinguagentuur Standard & Poor’s teatas, et Suurbritannia suudab vältida järsku langust, kuid Brexiti järelmõjud kestavad veel mitmeid aastaid.