BHS on inglastele südamelähedane, sestap kajastab skandaali laialdaselt kogu saareriigi meedia.

Business Insider vahendab, et poeketi 11 000 praeguse töötaja ja 20 000 oleva ja tuleva pensionäri vanaduspõlve turvavas pensionifondis oli veel 2000. aastal 43 miljoni naelane ülejääk. 15 aastat hiljem oli pensionifond 345 miljoni naelaga defitsiidis.

Philip Green ostis BHS poeketi aastal 2000 200 miljoni naela eest. Ainuüksi vahemikus 2002-2004 võttis Green poeketist 307 miljonit naela dividende.

"BHS ei teinud tööandja makseid pensionifondi, et selle jätkusuutlikkust tagada perioodi jooksul, mil Philip Green firmat juhtis," tõdeb raport.

2009. aastal kui defitsiit oli kasvanud juba 166 miljoni naelani, tegi Green ettepaneku, et firma hakkab fondi maksma 6,5 miljonit naela aastas. Paar aastat hiljem tuli green välja uue plaaniga maksta fondi kümme miljonit aastas. Selleks ajaks oli aga fondi suhtes alustanud uurimist järelevalveorganisatsioon TPR.

Green ei oleks ilma TPRi nõusolekuta saanud pensionifondi pikaajalist päästeplaani käivitada, seepärast valis ta lihtsama tee ja müüs poeketi koos fondiga maha. Raporti kohaselt ei varjanud ta uue omaniku eest fondi finantsseisundit, küll aga seda, et TPR pole andnud luba fondi restruktureerida.

Keti märtsis ühe naela eest ostnud uus omanik, endisele võidusõitjale Dominic Chappellile kuuluv ettevõte RAL, on nüüd otsustanud keti lõplikult sulgeda.

Business Insideri teatel nõuavad parlamendisaadikud nüüd, et Green maksaks pensionifondi tekitatud augu kinni. Juhul kui ta seda ei tee, nendib raport, et seda tuleb teha Ühendkuningriigi maksumaksjatel.