26-aastane Briti kinnisvarainvestor, kes on viimase 8 aastaga üles ehitanud 11 üürimajast koosneva investeerimisportfelli, on veendunud, et sektori tulevik on paljutõotav, kirjutab The Telegraph.

Ryan Windsor paigutas oma esimesse väljaüürimiseks soetatud kinnisvarasse 18-aastaselt 6250 naela.

Cambridge’i lõpetanud noormees nimetab oma edu saladusena madalatelt hinnatasemetelt vara soetamist. Ta tunnistas, et esimest korda mõtles ta kinnisvara ostu peale 2006. aastal, mil hinnad tema kodulinnas olid oluliselt langenud. Ajal, mil paljud oma kinnisvarast loobuda püüdsid, nägi Windsor võimalust teenimiseks.

Algatuseks soetas ta 6250 säästetud naela investeerides 62 500 naela maksnud kolme magamistoaga elamise. Selle renoveerimiseks kulus veel 8000 naela.

Sisserändajate seas oli juba toona üürikinnisvara järele suur nõudlus, kuid suurem osa pakkumistest olid väga kehvas seisus. Nii leidiski Windsor oma võimaluse pakkuda sisserändajatele paremat elukvaliteeti. Tänaseks kuulub talle piirkonnas juba suurem osa tänavast.

Kuu üürisumma on 500-600 naela. Mehe sõnul on tal äris veedetud kaheksa aasta jooksul olnud üksikud juhtumid, mil üüriraha maksmisega on hilinetud ning üldiselt tegeleb ta majaomanikuna äriasjadega vaid 5-10 tundi nädalas.

„Viimase kaheksa aasta jooksul on mul olnud üürnikke Poolast, Lätist, Leedust ja Portugalist,“ rääkis ta. „Ja kuigi sisserändajate suhtes valitseb üldine arvamus, et nad jahivad Suurbritannias vaid toetusi, on minu üürnikud olnud kõik kõvad töötegijad,“ lisas ta.