Paanika märgina Euroopa Liitu jäämise pooldajate leeris kavatseb Osborne öelda, et löök majandusele tuleb nii suur, et tal pole muud valikut kui loobuda uues hädaeelarves, mis esitatakse nädalate jooksul pärast Euroopa Liidust lahkumise poolt hääletamist, konservatiivide lubadustest, vahendab Guardian.

„Kaugel sellest, et see vabastaks raha avalikele teenustele, nagu lahkumiskampaania tahab teid uskuma panna, Euroopa Liidust lahkumine tähendaks vähem raha,“ ütleb Osborne. „Miljardeid vähem. See on igapidise kaotuse olukord Briti perekondadele ja me ei peaks sellega riskima.“

Osborne esitab oma väited üritusel, kus temaga ühineb eelkäija, leiborist Alistair Darling, kes ütleb, et on praegu rohkem mures kui 2008. aasta finantskriisi ajal ning väidab, et Brexiti poolt hääletamise tagajärg ei ole mitte üks hädaeelarve, vaid „üks teise järel“.

Osborne ja Darling illustreerivad oma väiteid pika nimekirjaga meetmetest, mis nende sõnul tuleks Brexiti korral tarvitusele võtta.

Darling hoiatab, et järgmisel nädalal toimuva referendumi tulemus ei kaja vastu ainult viis aastat nagu parlamendivalimiste oma, vaid järgmised 30, 40, 50 aastat ning määrab Suurbritannia koha maailmas terveks põlvkonnaks ja kauemakski.