Selline on Natixise varahalduse Euroopa aktsiainvesteeringute juhi Yves Maillot seisukoht.

Euroopa ettevõtete aktsiatest koosnev Stoxx Europe 600 indeks langes madalamale tasemele alates veebruarist. Investorid võivad seda võtta referendumi järel hea ostuvõimalusena.

„Jäämise tulemus põhjustaks kindlasti Euroopa aktsiaturul suure kergendusralli,“ ütles Maillot. „Kui teil on raha osakaal suur, siis on teil hea eeldus aktsiate ostuks.“

Ta lisas, et hääletuse tulemus on nii ebaselge, et keegi ei taha sellele panuseid teha. Seetõttu ongi palju eelistanud vaadata toimuvat eemalt. Bank of America uuringu kohaselt on üleilmselt fondidel suurim vaba raha osakaal alates 2001. aastast. Fondide portfellist oli rahas 5,7%

Läinud nädal läks investortele kalliks maksma. Üle maailma kaotati aktsiatega triljon dollarit. Kulla hind lähenes aasta kõrgeimale tasemele ja saksa valitsuse võlakirjade tootlus muutus rekordmadalaks.

Franklin Templeton Solutionsi fondijuht Stephen Lingard ütles, et tema oli üks nendest, kes suurendas raha osakaalu ja ta plaanib investeerida referendumi järgsel nädalal.

Barclaysi analüütikute prognoosi kohaselt istub sedasi kuni 140 miljardit dollarit referendumi tulemuste ootel. Investorid on Euroopa aktsiafondidest võtnud raha välja 19 nädalat.

Kuigi avaliku arvamuse küsitlused näitavad Brexiti pooldajate ülekaalu, annavad kihlveokontorite panused täpselt vastupidise märgi – ehk panustatakse raha Suurbritannia jäämisele ELi.

Kõik fonidjuhid ei oota referendumi tulemust ära. Allianz Global Investorsi fondijuht Harald Sporleder hakkas juba ostma Suurbritannia aktsiaid. Ta on valmis aktsiaid veel juurde ostma enne kui tulemused selguvad.

Suurbritannia juhtiv aktsiaindeks FTSE 100 ja Euroopa Stoxx 600 väärtused langesid juunis kuni neljapäevani enam kui 4,5%. Mõlemad indeksid tõusid reedel.