Globaalne majandus õitseb ja firmade poolt võlakohustuste täitmisega hättajäämisi juhtub harva. Sellest hoolimata on osad restruktureerimisele keskendunud investeerimispankurid, kelle tegevus õitseb majanduskrahhide ajal, oma tegevusvaldkonna suhtes optimistlikud, kirjutab Business Insider.

Pankurid ütlesid Business Insiderile, et viimastel aastatel välja antud massiivne hulk kõrge riskiga võlakirju võib suurendada hapuksminevate laenude hulka ja annab neile palju tööd, isegi kui see majanduskrahhini ei vii.

Ken Moelis, omanimelise investeerimispanga Moelis juht, ütles hiljutisel konversentskõnel: "Jah, võib juhtuda, et enam võlakirjade kohustuste täitmisega probleeme ei ole. Aga suurem tõenäosus on minu arvates see, et 5% võlakirjadest muutub problemaatiliseks, mitte 0%."

Sarnast vaadet jagavad ka teised restruktureerimisega tegelevad ettevõtted. "Isegi kui majanduskrahhi ei tule, siis lihtsalt viimastel aastatel välja antud laenude suurest hulgast osadega tekib probleeme", ütles Neil Augustine, restrukrueerimisega tegeleva osakonna juht firmas Greenhill & Co. "Perioodile, millal firmad emiteerivad suuremas koguses võlakirju, järgneb tavaliselt periood, millal toimub rohkem restrukrueerimisi", lisas Steve Zelin firmast PJT Partners. Suurema tööhulga ootuses on investeerimispangad restruktrueerimisega tegelevaid töötajaid lisamas. "See on hea äri tavapärastel aegadel ja suurepärane äri majanduskriiside ajal", ütles Augustine.