Kohus määras Margo Tominga (48) ja Kristjan Variku (37) kriminaalasja esimese kohtuistungi 19. detsembrile, kirjutas ERRi uudisteportaal.

Põhja ringkonnaprokuratuur süüdistab Varikut suures ulatuses ja korduvas altkäemaksu võtmises ning Tomingast suures ulatuses altkäemaksu andmises.

Süüdistuse kohaselt sai kaitseväe peastaabi protokolliteenistuse spetsialistina töötanud Kristjan Varik aastail 2011-2013 transpordi, trükiteenuste, meenete ning toitlustusega tegelevatelt ettevõtetelt altkäemaksuna vara kokku 75 306 euro väärtuses selle eest, et ta tellis teenuseid ja kaupu just nendelt firmadelt ja lubas samu ettevõtteid ka edaspidi eelistada.

Sealhulgas sai Varik aktsiaseltside Harjumaa Liinid, MTG, ATKO Trans, ATKO Liinid ja Järve Bussipark juhatuse liikmelt Margo Tomingaselt süüdistuse järgi altkäemaksuna vara koguväärtusega 51 653 eurot.

Varik tellis omakorda nendelt ettevõtetelt kahe aasta jooksul kaitseväe protokolliürituste ja kohtumiste jaoks transporditeenuseid ning rentis sõidukeid kokku 154 korda ligi 180 000 euro eest.

Põhja ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokurör Endla Ülviste ütles ERR.ee-le, et süüdistuse põhjal andsid Tomingase juhitud ettevõtted Variku kasutusse sõiduautod Lexus GS300 V6 ja BMW X5 35D.