Osapooled ostu-müügitehingu maksumust avaldada ei soovi, vahendas BNS Cargoteci teadet.

Narva tootmise soetamine võimaldab Komasel suurendada tootmist ning vähendada samas tootmiskulusid. Ligi 370 töötajat Narvas on viidud üle Komas Groupi alla ning tehase opereerimisega hakkab tegelema ettevõte tütarfirma Komas Estonia OÜ.

Cargotec investeeris Eestisse 2007. aastal, ostes Narvas Balti ES-i. 2009. aasta augustis avas Cargotec samas uue tehase. Tipptehnoloogilise sisseseadega, kõrgelt kvalifitseeritud inseneride ja töölistega ning tugeva tehnilise kultuuriga 22 000 ruutmeetrise tootmispinnaga Narva tehas oli kontserni oluline komponentide tootmisüksus.

Cargotec on laevadele, sadamataele, laoterminalidele ja erinevatele tööstustele laadimisseadmeid tootev kontsern, mis tegutseb kokku 160 riigis. Eestis toodetud toodangu ettevõte eksportis.

Komas Oy toodab ja paneb kokku rasketehnikat masinatööstustele, samuti tegeleb ettevõte hüdraulika- ja logistikateenuste pakkumisega. Ettevõttel on üksused kokku ühekas Soome maakonnas ning tehased Poolas ja Hiinas. Ettevõtte peakontor asub Jyväskyläs. Ettevõttes töötab ligi 1200 inimest ning firma käive on keskmiselt 120 miljonit eurot.