Äripäeva Kirjastus ja arvutifirma IBM Eesti korraldavad 10. juunil majanduskonverentsi "Päev, mis jääb mällu...", kus kohalike prominentide sõnavõttude kõrval on tund ja 15 minutit plaanitud peaesinejale Bill Clintonile, vahendas ETA.

Äripäeva Kirjastuse projektijuht Teeli Remmelg ütles ETAle, et tänasega sulgevad korraldajad konverentsil osaleda soovijate nimekirja, kuna konverentsini jäänud päevadel on tarvis laiali saata kutsed, samuti ei soovi korraldajad turvalisuse kaalutlustel osalejaid viimasel minutil.

Remmelga sõnul ei soovi korraldajad avaldada, kui palju konverentsil osalejatest on tasuta kutsetega ja kui palju ostis erineva hinnaga pileteid. 20. mail oli osalejaid ligi 200 ja korraldajad lubasid saata kuni 100 tasuta kutset kõrgkoolidele parimate lõpetajate premeerimiseks.

Esialgu oli konverentsi pileti hind käibemaksu arvestades 15 222 krooni, hiljem tõusis hind 17 582 kroonini. Äripäev tegi oma püsiklientuurile ka sooduspakkumisi, müües pileteid koos käibemaksuga 11 682 krooni eest.

Korraldajad kehtestasid 20. mail ametnikele konverentsi piletihinnaks 5310 krooni, kuna enne seda olid ametnikud ajakirjanduse kriitika tõttu loobunud maksumaksja raha eest kallil konverentsil osalemast. Kinnitamata andmetel ei ostnud ametnikud ka kolm korda odavamaid pileteid.

ETA andmetel sai Bill Clinton hiljuti Hiinas pooletunnise esinemise eest 150 000 USA dollarit ehk umbes 2,5 miljonit krooni. Seega võib Clintoni esinemine Tallinnas minna korraldajatele maksma üle 300 000 krooni ehk üle 5 miljoni krooni.

Arvestades keskmist konverentsi piletihinda ja tõenäolist piletiga osalejate arvu, toob konverents piletirahana sisse kolm-neli miljonit krooni. Äripäeva Kirjastus on ka ise konverentsi kahjumisse jäämist kinnitanud.