Büroopindade turul meenutab hetkeolukord 2009.-2010. aastat, kus 3-5-aastased rendilepingud on lõppemas ja pooled on sunnitud uusi läbirääkimisi alustama. Samas ei ole üldine turuolukord kujunenud selliseks nagu 3-5 aastat tagasi loodeti, areng on olnud aeglasem. Vakantsusriski vältimiseks püüavad üürileandjad pakkuda piisavalt atraktiivseid tingimusi, et üürnikud oma lepinguid pikendaksid.

„Eelkõige kehtib see suurte üürnike kohta. Uuteks tingimusteks on peamiselt turu keskmisele vastavad või pisut kõrgemad üürihinnad. Keerulises olukorras on uute büroopindade projektid, kuna üürnike leidmine on kujunenud plaanitust keerulisemaks. Ettevõtted soovivad pindu rentida hinna eest, mis ei vasta arendajate projektide algfaasis püstitatud ootustele,“ kommenteeris Colliersi investeeringute ja hindamise juht Margus Tinno.

Jaetarbimise ja majanduse paranemine on Baltimaade jaekaubandusturu rahvusvaheliste brändide jaoks atraktiivseks muutnud. Kuigi enamus uustulnukatest tegelevad rõivakaubandusega, on ruumi ka teistes turusegmentides, näiteks koduelektroonikas.

Jätkuval „võidurelvastumisel“ super- ja hüpermarketite segmendis on andnud esimesed ohvrid – nimelt teatas Rimi hiljuti kahe sekundaarses asukohas asuva kaupluse sulgemisest. Samas aga jätkub laienemine heades asukohtades. Kaubanduskeskuste võtmes ei ole hoolimata pealtnäha heast turuolukorrast ja arendajate teadaannetest, et neil on oma projektide jaoks üürnikud olemas, ühegi planeeritud ulatusliku arendusprojektiga Tallinnas veel alustatud. Kerkib küsimus, et kas kujunenud olukord peegeldab sektori tegelikku olukorda.

Lao- ja tööstuspindade turg on 2013. aastal jätkuvalt aktiivne tänu ettevõtete paranenud tulevikuväljavaadetele ning turul valitsevale vastuvõetava hinnaga kvaliteetsete tööstus- ja laopindade puudusele. Ka tootmis- ja ärimaa turg näitab kasvutrendi. Colliersi hinnangul on Tallinna piirkonnas asuva kommunikatsioonidega hoonestamata maa hinnatase 30-35 eurot ruutmeetri kohta.