Credit24 Eesti juhi Mihkel Karu sõnul on Credit24 kaubamärgi omanik IPF Digital teine turuosaline, kellele litsents väljastati.

“Tarbijakrediiditurul on alanud uus ajastu ning lähikuud toovad kindlasti mitmeid muutusi,” selgitas Karu. Ta lisas, et tegevusloa nõue on tervitatav ja korrastab turgu.

“Alates märtsis on kõigil turuosalistel ühesugused mängureeglid, millest üle astudes riskid tegevusloas ilma jäämisega,” leidis Karu, kelle sõnul ei kaasnenud tegevusloa taotlemisega ebameeldivat bürokraatiat.

"Arvan, et esitatud nõuded ja nõutud dokumentatsioon on proportsionaalne. Me ei võtnud taotluse esitamist kui kohustust, vaid võimalust oma tegevust uue nurga alt hinnata ning samamoodi võiksid lähtuda ka teised teenusepakkujad. Loodan, et juba taoline eneseanalüüs korrastab turgu," lisas Karu.

Karu hinnangul ei too ka loa saamine suuri muutusi Credit24 töökorralduses, küll aga võivad uued kohustused väiksematele ettevõtetele üle jõu käia.

“Pärast järgmise aasta märtsi näeme, kui palju ettevõtteid tegevust jätkab. Julgen väita, et turuosaliste arv võib väheneda kuni poole võrra.” Karu sõnul aitab seadus ka tarbijatel teenusepakkujate seas kergemini orienteeruda. ”Klient saab kontrollida, kas ettevõte, kelle teenust ta kasutab, on usaldusväärne ja tegutseb seaduse järgi,” märkis Karu.