“Meil on erikohustus võitluses rahapesuga ja kahetsusväärselt me ei suutnud jälgida korrespondentpankade kaudu toimunud tehinguid,” teatas Danske Banki juhatuse esimees Thomas F. Borgen börsiteates. „Seetõttu saime me trahvi ja me nõustume trahviga. Oleme sellest ajast võtnud palju ette, et tugevdada meie korrespondentpankade jälgimist. Täna on olukord hoopis teine.“

Kaasaajal tegeleb Danske pangas enam kui 900 inimest finantskuritegude vastase võitlusega. Iga kuu vaadatakse läbi 3,9 miljonit klienditehingut. Iga nädal kontrollitakse 15 miljonit klienti, et need ei ole rahvusvaheliste sanktsioonide nimekirjas.

Iga aasta registreerime me enam kui 150 000 klientide ebatavalisest tegevusest tingitud kahtlust seoses võimaliku rahapesu ja terrorismi rahastamisega, teatas pank. Läinud aastal saatis pank võimudele enam kui 8600 sellist kahtlust.

Trahvisumma jäi siiski oluliselt väiksemaks Taani ajakirjanduses varem avaldatud hiigeltrahvi kartustest. Nimelt on Taani ajakirjandus kirjutanud, et Danske juhtum on väga sarnane Deutsche Banki juhtumiga, mis tõi suurpangale kaasa üle 500 miljoni euro suuruse trahvi.