Danske Bank Group teatas täna, et Baltimaade äritegevus viiakse kooskõlla grupi strateegiaga. See tähendab, et Danske Bank keskendub Baltikumis vaid Põhjamaade klientide tütarettevõtete ja rahvusvaheliste korporatsioonide teenindamisele, millel on Põhjamaades tugev esindatus.

Danske keskendub Põhjamaade klientidele

"Muudame Baltikumi äritegevust. Nii saame luua oma klientidele enim väärtust meie kogemuste, rahvusvaheliste teenuste ja lahenduste kaudu”, selgitas Danske Banki International Governance and Secretariat üksuse juht Frederik Bjørn.

“Otsus tähendab, et meie ärimahud Baltikumis vähenevad, kuid muudatused toimuvad järk-järgult ja me teenindame oma kohalikke kliente veel mõnda aega ning jätkame olemasolevate kohustuste täitmist.”

Praegustele kohalikele klientidele toimuvad muudatused järk-järgult

"Kohalike ettevõtete ja privaatpanganduse klientide segmendist väljumine toimub järk-järgult. See tähendab, et me ei ava kontosid uutele kohalikele klientidele."

Jätkame klientide igapäevast teenindamist vastavalt olemasolevatele kohustustele. Laenulepingud jäävad kehtima vastavalt kokkulepitud tingimustele, hoiused ja teised teenuselepingud kehtivad edasi. Jätkame igapäevaste teenuste osutamist kuni järgmise teateni. Samas uusi teenuselepinguid pank ei sõlmi.

Kliendid ei pea kohe midagi tegema, sest nende teenindamine jätkub tavapäraselt. Informeerime kõiki kohalikke kliente muudatustest ette võimalikult varakult.

Danske Bank ei avalikusta edaspidi Baltimaade majandustulemusi eraldiseisvalt. Baltikumi filiaalide finantstulemused konsolideeritakse ning need kajastuvad pangandusgrupi finantsaruandes.