Tegevustulem enne allahindlusi oli 33 miljonit eurot, mullu samal perioodil oli see 29,5 miljonit eurot, teatas pank.

Panga üheksa kuu tegevustulu oli 52,9 miljonit eurot, tegevustulu kasvas 4,3 miljoni euro võrra ehk 8,8 protsenti.

Panga üheksa kuu tegevuskulu oli 19,9 miljonit eurot, see kasvas võrreldavalt 0,8 miljonit eurot ehk 3,7 protsenti.

Danske Bankil on Eestis tegutsevate suurpankade hulgas parim hoiuste ja laenude suhe. Laenude ja hoiuste suhtarv oli septembri lõpus 62,9 protsenti, aasta varem oli see suhe 72,9 protsenti.

Laenude ja hoiuste suhtarv oli septembri lõpus 62,9 protsenti, aasta varem 72,9 protsenti.

2013. aasta esimese 9 kuu kulu-tulu suhtarvuks kujunes 37,6 protsenti, aasta varem 39,4 protsenti.

Laenuportfelli kogumahu vähenemise tempo on oluliselt aeglustunud. Laenude ja liisingute kogumaht oli üheksa kuu lõpus 1,16 miljardit eurot, aasta varem 1,22 miljardit eurot.

Hoiustamisturul on pank jõudnud 1,84 miljardi euro tasemele, aasta varem 1,67 miljardit eurot.

Pank märgib, et järgitakse Danske Bank Groupi laenude konservatiivse hindamise poliitikat, kuid lisaprovisjone käesoleva aasta üheksa kuuga ei moodustatud ning laenuportfelli kvaliteet paraneb jõudsalt.

Laenude allahindluste reservi suhe laenuportfelli ulatub Danske Bankis 2013. aasta septembri lõpus 4 protsendi tasemeni, võrreldes aasta varasema6 6,7 protsendi tasemega, mis on konserva-tiivseim Eesti suurpankade seas.

Danske Banki tegevjuhi Aivar Rehe sõnul säilitas pank kolmandas kvartalis tugevad majandus- ja finantsefektiivsuse näitajad. "Panga kõrge likviidsus annab võimaluse toetada läbimõeldud laenutegevust," märkis ta.

Panga kolmanda kvartali omakapitali tootluseks enne krediidikulusid kujunes koguni 70,5 protsenti ning kulu-tulu suhe hoiti 32,4 protsendi tasemel.

Danske Banki likviidsus on Rehe sõnul väga tugev. Klientide hoiused ületavad suurel määral klientide laene. 30. septembri seisuga ületasid hoiused laene 681 miljoni euro võrra.

Kolmandas kvartalis kasvas ettevõtete laenuportfell 8 protsenti. Pank on keskendunud finantsiliselt tugevate kohalike ja rahvusvaheliste ettevõtete finantseerimisele. Pank domineerib ka riiklikel laenuhangetel, võites neist ligi-kaudu 80 protsenti, märkis Rehe.

Panga arveldusteenuseid kasutasid kliendid panga teatel aktiivselt ja klientide maksete hulk on 2013. aastal kasvanud. Välismakseid teostasid kliendid 9 kuuga üle 22 protsendi rohkem kui eelnenud aasta samal perioodil.