Danske Bank teatas eile otsusest ümberpositsioneeruda äripangandusele. Lähema kahe aasta jooksul suunab Danske panga grupp antud valdkonda lisainvesteeringuid 15 miljoni euro ulatuses. See sisaldab endas ka ühise Balti äri- ja IT-platvormi loomist, mis on integreeritud grupi platvormiga.

„Pank jätkab aktiivselt laenu- ja arveldustoodete pakkumist kohalikele ja rahvusvahelistele ettevõtetele ja avalikule sektori klientidele. Näiteks, tänu konkurentsivõimelistele laenupakkumistele on 2014. aastal Danske Bank olnud domineeriv riiklikel laenuhangetel, võites neist ligikaudu 80%,“ selgitas Rehe.

„Eraisikute turul keskendume privaatpanganduse klientidele, kelleks on näiteks ettevõtete omanikud, võtmeisikud ja tippspetsialistid,“ lisas ta.

Rehe sõnul jätkab ka Danske Bank oma jaeklientide teenindamist. Pank austab kõiki kehtivaid kliendisuhteid ja lepinguid. Käesoleva ajal on Danske Bankil näiteks 14 000 eluasemelaenu klienti, kellega jätkatakse koostööd kuni laenulepingu lõpuni, mis on keskmiselt 25 aastat.

"Pangatoodete pakkumistes ja konkurentsis alandame aktiivsust jaeklientide segmendis ning ei oota kasvu järgnevatel aastatel," lisas ta.

Pangaesinduste võrgu suuruse ülevaatamine on olnud Rehe sõnul alati seotud klientide aktiivsusega konkreetses piirkonnas. „Juba täna teostavad meie kliendid 98% pangatehingutest elektroonilistes kanalites. Lähtudes uuest strateegiast, mis keskendub äripangandusele, oleme otsustanud vähendada ka meie esinduste arvu 2015. aastal 6 võrra.“