"See on mulle väga suur au, et nõukogu tahtis määrata mind ühehäälselt Danske panga tegevjuhi kohale," kirjutas Jacob Aarup-Andersen mõned päevad tagasi sotsiaalmeedia võrgustikus LinkedIn. Ta märkis, et loomulikult tuli ka talle pettumusena, et Taani finantsinspektsioon seda otsust ei toetanud, kuid ta austab seda.

"Tegelikult pole aga asi minus. Meil on Danske pangas palju tööd veel ees, tõestamaks, et Eestit puudutavad sündmused ei peegelda tegelikult neid väärtusi, mille eest me seisma," jätkas Aarup-Andersen oma postituses.


Kuigi sellele järgnes pikk jutt sellest, kuidas Danske panga kõige väärtuslikumaks osaks on selle 20 000 töötajat ja kuidas pank teeb kõik endast oleneva, et igapäevaselt oma 3 miljonit klienti teenindada, on rahapesujuhtumis Eestile süü veeretamine ajanud paljudel eestlastel harja punaseks. Mitmed neist väljendasid oma meelsust otse Aarup-Anderseni LinkedIni postituse kommentaarides.

"Mitte "Eestit puudutavad sündmused", vaid sündmused Danske pangas, mis tegutseb Taani ametiasutuste järelevalve all. Millele ka Eesti ametiasutused korduvalt tähelepanu juhtisid," toonitas näiteks Nortali e-tervise osakonna juht Taavi Einaste.

Ka Rail Baltic Estonia kommunikatsioonijuht Priit Pruul rõhutas, et tegemist ei ole Eestit puudutavate sündmustega, vaid ikkagi sündmustega Danske pangas. "Selle olukorra endale tunnistamine ja asjadest rääkimine nende õigete nimedega seisab teil tõenäoliselt alles ees. Ja see on ainus viis taastada terviklikkus ja usaldus. Edu!" lausus Pruul oma postituse lõpus.

LinkedInist jõudis Aarup-Anderseni postitus ka Facebooki, kus kritiseeriti taaskord seda, kuidas Danske panga enda töötajad püüavad vastutusest käed puhtaks pühkida ja kogu teraviku Eestile suunata.

„Eestis ei tohiks see enam kedagi üllatada, kuid siit järjekordne näide (vähemalt minu sini-must-valgete prillide läbi), kuidas Danske Bank üritab Eestit ja eestlasi oma "minetustes" süüdi teha,” märkis vandeadvokaat Rene Frolov oma postituses.

Ka leidus arvamusi, et eestlased peavad ise ka tugevamalt sel teemal sõna võtma, mitte laskma end niisama lihtsalt taanlastel patuoinasteks tembeldada. Samas märgiti ka, et Taani äriringkond on väga hästi teadlik Eesti finantsinspektsiooni rollist kogu asjas ja näeb pigem vastutajana ikkagi Danske panka ennast.