Eilse päeva jooksul on amet e-kirja vahendusel vastanud peamiselt TSD-vormi puudutavatele küsimustele paarisajal korral, telefoni teel on päeva jooksul nõustatud samuti mõnisada klienti.

Maksuameti pressiesindaja Rainer Lauritsa sõnul on tavaline, et 9. ja 10. kuupäeval infotelefonide koormus kasvab. "Seoses uuele rakendusele üleminekuga pöörduti täna meie poole mõnevõrra rohkem, kuid ka teenindajad oli täna ja on lähipäevil kliente nõustamas enam," lisas ta.

Enamikele küsimustele, mis infoteenindajateni jõudsid, olid Lauritsa sõnul tegelikult vastused olemas maksuameti juhenditest või oleks sellele saanud vastuse ameti koostatud videoõpetusest.

"Seetõttu soovitame nendel, kes pole veel deklaratsioone esitama asunud, ka koostatud materjalid kindlasti üle vaadata," rõhutas Laurits.

Alates reedest sai maksuametile esitama hakata TSDsid uuel vormil.
Maksu- ja tolliameti maksude osakonna juhataja Evelyn Liivamägi ütles toona, et amet on arvestanud, et ettevõtjad ei pruugi jõuda deklaratsioone õigeks ajaks esitada.

"Deklaratsiooni hiljem esitamisel palume siiski kinnipeetud ja tasumisele kuuluvad maksud õigeaegselt tasuda, sel juhul ei teki intressikohustust,“ lisas Liivamägi.

„Jaanuari deklaratsioonide esitamisega hilinemisel ei saada me meeldetuletusi enne veebruari lõppu. Kui deklaratsiooni tähtaegse esitamisega on raskusi ka pärast veebruari, palume maksuhalduriga ühendust võtta ja koostöös leiame lahenduse," lisas ta.

Deklaratsioonide esitamise tähtaeg on täna.