Ta ei peagi seda tegema, sest 1472m2 kinnistul asuv kahekorruseline hoone kuulub Partsi elukaaslasele, vandeadvokaat Daisy Taukile.

2000. aastal registrisse kantud eramule ei ole seatud hüpoteeki. Varem kuulus see maja aastaid Antonio Moscatellole ja enne Moscatello perioodi Marcel Vichmanni ja kinnisvaraärimees Priit Kajariga seotud ettevõtetele.

Eesti Ekspress kirjutas 2011. aastal, et 2010. aasta juulis sai Eesti Raudtee vapustava elektronkirja. Sellest selgus, et firma sõlmis aastaid tagasi samalaadse salaprotokolli nagu Molotov ja Ribbentropi oma kuulsa pakti puhul.

Vahe oli vaid selles, et riikide asemel jagatakse kopsakaid rahasummasid. Kõnealune kiri laekus väärikast advokaadibüroost, mida juhib maadevahetuse protsessist hästi tuntud Leon Glikman.

Büroo omanike sekka kuulub Daisy Tauk, kes on raudteid kureeriva majandusministri Juhan Partsi naine. Glikmani büroo on teenindanud Eesti Raudteed aastaid.

Sealsed juristid on raudtee alal vilunud. "Viimase kolme aastaga maksis raudtee Glikmani büroole 7,8 miljonit krooni ehk keskmiselt 10 000 krooni iga tööpäeva kohta," kirjutas Ekspress 2011. aastal.

"Nüüd aga kuulutab Glikmani büroo, et tal on raudteega sõlmitud veel eraldi KOKKULEPE, mis lubab lisaks krõbedatele tunnitaksidele edukustasu. Lisaleping käib vaidluste kohta, mille klaarimine võib advokaatidele sisse tuua 25 miljonit krooni ja rohkemgi," lisas ajaleht 2011. aastal.

Daisy Taukil on lisaks Kakumäe häärberile korter ka Tallinnas, Pirita tee 28a asuvas kortermajas, samuti on tal 3147m2 elamumaad Kuusalu vallas, Virve külas ja ligi 6000m2 maatulundusmaad Saaremaal, Laimjala külas.

2011. aastal selgus toonase majandusministri Juhan Partsi majanduslike huvide deklaratsioonist, et Tauk ja Parts olid kahepeale ostnud 1910m2 kinnistu Tallinnasse, Vee tänavale. See asub Luite asumis. 

Parts ütles toona, et "poistele on vaja oma õue". Oma õu maksis Partsi sõnul ligikaudu 90 000 eurot. "See on tühi maa. Otsisime võimalusi muidugi Nõmmelt, aga mitmete asjaolude tõttu pole sobivat leidnud. Seetõttu tundus rahuldavat Luite asumi pakkumine vaiksel Vee tänaval. Ehitamise idee on õige algusjärgus. Sellest sõltub ka edaspidine laenuvajadus ja olemasoleva korteri saatus," kõneles Parts.

Hüpoteeki Partsi ja Tauki kinnistule seatud ei olnud. Aga seda ei olnud ka vaja, sest Partsi elukaaslane, vandeadvokaat Daisy Tauk on advokaadibüroo Glikman & Partnerid partner. Ta võttis 2010. aastal ettevõttest dividendidena välja 1,7 miljonit krooni. Parts teenis aga ministrina 5,5kordset Eesti keskmist palka. 2011. aasta II kvartalis oli Eesti keskmine palk 857 eurot.