„Ega ei ole jah tungi nagu Selveris. Jah, osad müüjad on lahkunud, aga samas on ka neid, kes on siin väga õnnelikud," ütles mees, kes palus enda kohta öelda „üks ürituse korraldajatest". Mees luges jooksvalt kokku ka suurhalli alles jäänud müüjad ning sai kokku 15 kioskit.

„Ega mina mingit garantiid anda ei saa ju, et just täna on see õige päev. Mõni on aga väga rahul, näiteks see, kes müüb siin lambanahku," lisas mees.

Jonni mees ei jäta ning katki üritus ei jää. Tänagi kestab laat kella 18:00ni. Homme on aga lisaks laadapäevale plaanis missiüritus. Päev lõppeb orienteeruvalt kell 22:00. „Tuleb tehnika, õhtujuht Jaan Kirss on lubanud juba hommikust peale kohal olla," ütles mees.

Küsimuse peale, kuidas kehv ostuhuvi osapooltele majanduslikult mõjub, vastas mees: „Mina olen kahe päeva eest maksnud. Ega see odav ei ole. Kasumit ma ei ole saanud, aga teine päev on veel ees. Jah, kauplejad maksid mulle siin müümise eest. Kõike ei saagi ette ennustada," ütles korraldaja lõpetuseks. Pretensioone ta enda sõnul saanud ei ole.

Kohapeal viibinud müüjate sõnul oli kokku umbes 22 kauplejat, kellest kuskil kümmekond lahkusid esimese paari tunni jooksul. Õhtul kella 18 ajal oli hall täiesti tühi.

Ärileht ei pidanud nägema palju vaeva, et leida, kes on laada korraldamise taga. See on ettevõte Aikuto OÜ, mille eestosas on ärimees Aivar Tootsi, kellest ilmus näiteks meeleolukas lugu 2013. aasta Eesti Ekspressis. Nimelt moodustas mees koos kahe modellist tütrega valimisliidu, mis kandideeris Saue vallas. Loe lugu siit.

Täna on Tootsi ainsaks ettevõtteks just Aikuto OÜ, mille põhitegevuseks on märgitud eraehitajatele kaeve- ja planeerimistööde osutamine. Eelmisel aastal oli ettevõtte müügitulu 11 867 eurot ja kasum 347 eurot. 2012. aastal oli tulu 11 234 eurot ja kahjum 5562 eurot. Samas on ettevõttel ka veebileht aikuto-models.ee.

Aivar Tootsi on eraisikuna riigile võlgu 67 963,91 eurot, millest 67 511,98 moodustab intress.

Hea jõululaada kaupleja või ostleja, anna meile teada, milline oli sinu kogemus! Ootame teie lugusid ja pilte laadalt aadressile rahvahaal@delfi.ee!