"Esialgse info kohaselt märgati tehnilist probleemi esitelikuga pärast õhkutõusu Riiast, mis peale airBalticu meeskond otsustas tagasi pöörduda Riia lennujaama ning teha hädamaandumise," ütles lennufirma avalike suhete osakonna asepresident Janis Vanags.

Pardal oli praegu teadaolevalt 63 reisijat, nende seas kaks last ja üks imik ning neli meeskonnaliiget.

Praeguseks hetkeks on kõik reisijad lahkunud lennukist ning viibivad Riia lennujaama terminalis. Hetkel teadaolevalt ei ole keegi reisijatest teatanud vigastustest.

"AirBaltic vabandab kõigi reisijate ees, kellele see juhtum ebamugavusi põhjustanud on," ütles Vanags.

Lennud suunati ümber, tühistati või hilinevad

Riia lennuvälja stardi- ja maandumisrada oli mitu tundi suletud ning paljud lennud suunati ümber, enamik reise hilinevad. Mõned lennud tühistati.

Esialgu plaaniti stardi- ja maandumisrada avada kella kaheks, kuid lennujaama teatel avati maandumisrada taas kell 15.55.

Tallinnast 10.40 Riiga startima pidanud airBalticu lend väljus 16.30 paiku. Delfi lugeja andmetel paluti hommikul inimestel lennukist välja minna ja ootama jääda. Lend saabus Riia lennujaama kella 11.30 asemel 17.23.

Algselt oli lennu hilisemaks saabumisajaks märgitud 12.30, pärast seda 14.50, 13.35 14.30 ja siis 15.50.

Riia lennujaama veebilehelt leitava lennuinfo kohaselt suunati ümber Stockholmist, Frankfurdist, Oslost, Helsingist ja Moskvast saabuma pidanud lennud.

Enamik täna saabuvaid lende hilineb tunde.

Lendude tühistamisi Riia lennujaamast väljuval suunal on vähem, kuid lennud hilinevad.

Hommikul Riiast Eindhovenisse väljuma pidanud lend tühistati ning juba hommikul Hollandisse lendama pidanud eestlased on infosulus. "Infotöötajad ei tea üldse midagi, väitsid, et meie lend olevat väljunud juba hommikul. Hetkel liigub ringi info, et pakuvad raha tagasi või uut lendu teisipäeval. Ei pakuta hotelli ega midagi muud. Meie puhul on tegemist vaid vahepeatusega ja hommikul 8 peaks minema lend edasi, aga see polevat nende mure. Ükskõiksus oma klientide ees on meeletu," kirjeldas nördinud lugeja olukorda.

Delfi lugeja kell 12.20: "Lennuk on endiselt kell 12.20 lennurajal. Lennukil on esimene telik murdunud ja seisab ninaga vastu lennurada."

Delfi lugeja saatis kell 12.20 foto allkirjaga: "Lennuk on endiselt kell 12.20 lennurajal. Lennukil on esimene telik murdunud ja seisab ninaga vastu lennurada."

Hea Delfi lugeja, kui viibid Riia lennujaamas, kirjelda sealset olukorda! Tallinnas Riiga suunduvat lendu ootavad inimesed, informeerige kohapeal toimuvast! Vihjed oodatud aadressile rahvahaal@delfi.ee