90ndate alguses Saksamaal Schichau-Seebeckwerfti tehases ehitatud Seabourn Legend kandis algselt nime Royal Viking Queen ja seejärel Queen Odyssey. Oma praegust nime kannab see natuke üle 200 reisija mahutav laev alates 1996. aastast ja ta kannab sellist nime viimast aastat. Alates 2015. aprillist lahkub see laev Seabourni laevastikust ja ühineb Windstar Cruises kompaniiga ning hakkab kanda Star Legend nime.

Laeval on töötab umbes 160 inimest ning selle maksimumkiiruseks on 19,2 sõlme ehk ligi 36 kilomeetrit tunnis. Seabourn Legend sõidab Bahama lipu all.

Laeva kõige kuulsam seik on aga seotud hoopiski Hollywoodyga. Nimelt oli alus 1997. aastal vändatud kultusfilmi "Kiirus" järjeloo "Kiirus2: Autopiloot" peamiseks võttekohaks.

Filmis jäid politseinik Alex Shaw, keda kehastab näitleja Jason Patric ja tema tüdruksõber Annie Porter, keda kehastab Oscari võitnud näitlejanna Sandra Bullock koos reisijate ja meeskonnaga kinni kruiisilaeva, mida kontrollib häkker kuulsa näitleja Willem Dafoe kehastuses. Paarike peab seega välja mõtlema, kuidas päästa kogu laev kokkupõrkest tankeriga, kuhu suunas Dafoe kehastatud tegelane laeva liikuma on programmeerinud.

Film oli järg kuulsale Hollywoodi kultusfilmile "Kiirus", kus megastaarid Keanu Reeves ja Sandra Bullock jäid koos bussitäie reisijatega kiiresti liikuvasse reisibussi lõksu, ega saanud seda peatada. Nimelt oli sõidukisse paigaldanud bussi aeglustumisel lõhkeva pommi filmi pahategelane, vanameister Dennis Hopperi poolt kehastatud endine Atlanta pommirühma ekspolitseinik Howard Payne.

Seabourn Legend on varemgi Tallinnat külastanud ja teeb seda ka tulevikus. Laev viibib siin tavaliselt vaid ühe päeva ning lahkus tänagi õhtupoolikul.