Selles tabelis on olemas nii riigifirma kõigi töötajate 2011. aasta tööjõukulude kogusumma - st, koos nn palgaraha koos sotsiaalmaksu ja töötuskindlustusega - ning ka orienteeruv arvutus selle kohta, kui suur või väike on riigifirma tööjõukulu keskmiselt ühe töötaja kohta.

Suurem osa ettevõtetest kontrollis ka Delfi palvel enne tabeli avalikustamist numbrid üle.

Mida suurem tööjõukulu ühe töötaja kohta, seda suurem on ka töötaja keskmine brutopalk. 1990-ndatel aastatel kehtestas valitsus kehtivaks sotsiaalmaksu määraks 33 protsenti, see on jõus siiani.

2011. aastal oli tööandja töötuskindlustusmakse määr 1,4%.

Tabeli esinumber Eesti Vedelkütusevaru Agentuur, mida juhib Alan Vaht, tegeleb Eesti Vabariigi 90 päeva vedelkütusevaru moodustamiseja haldamisega. OSPA on eraõiguslik juriidiline isik, mille kõik aktsiad kuuluvad riigile ning nende valitsejaks ja aktsionäri õiguste teostajaks on Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium eesotsas minister Juhan Partsiga.

Agentuuris töötab kolm töötajat.

Absoluutselt kõige kehvemat keskmist palka maksab AS Hoolekandeteenused, mille töötajad tegelevad riiklikul tasemel vaimselt haigelt inimeste hooldamise ja nende tavaellu aitamisega ehk kõige väetimatega meie seast. Ühe töötaja peale kulutab riigifirma keskmiselt vaid pisut üle 8800 euro aastas ehk igakuine palgafond ulatub napilt üle 700 euro.

See tähendab, et AS Hoolekandeteenuste töötaja keskmine brutopalk on umbes 550 eurot, millest saab suuremale osale inimestest täiesti vastuvõetamatut tööd tegev inimene kätte üle 440 euro. Vaid õige natuke rohkem kui vanaduspensionär.