OÜ E-Kindlustus juhataja Risto Rossar ütles, et tegemist on ainulaadse projektiga kogu Euroopa kindlustusturu kontekstis, sest soodsaima lepingu saab välja valida ja sõlmida oma arvuti tagant lahkumata. “Meie eesmärk on muuta Eesti kindlustusturg oluliselt läbipaistvamaks kui ta praegu on ning teha kliendile kindlustusseltsi ja sobivaima lepingu valik mugavamaks,” märkis Rossar. “Usume, et uudne teenus on atraktiivne, sest ühendab kliendi jaoks kolm peamist argumenti — lihtsuse, mugavuse ja soodsamad hinnad.”

Rossari sõnul on E-Kindlustuse eesmärk saavutada aasta lõpuks Eestis müüdavate kindlustuslepingute mahust 1%. “Meie nägemuse kohaselt müüakse viie aasta pärast Interneti vahendusel 20-30% kindlustuslepingutest ja E-Kindlustuse eesmärk on olla sellel turul peamiseks keskkonnaks. Seetõttu on kohe alustamise hetkest meie teenused kättesaadavad juhtiva portaali DELFI kasutajaile ning tulevikus on tõenäoline ka teiste kanalite lisandumine,” märkis ta. DELFI juhatuse esimehe Ville Jehe sõnul näeb DELFI E-kindlustuse projektil suurt perspektiivi, sest pangad ja liisingfirmad on näidanud, et internet on sobiv keskkond finantsteenuste pakkumiseks. “Usume, et E-kindlustusel on esimese turuletulijana võimalik internetis edukas olla, seetõttu alustas DELFI teenuste distribuutorina firmaga kohe koostööd,” ütles Jehe.

E-Kindlustus vahendab kõikide Eesti suuremate kindlustusfirmade tooteid ja teenuseid. Online lepingute sõlmimise ja hinnapakkumiste kõrval annab E-Kindlustus kliendile ka soodsaima hinna garantii, mis tähendab, et kliendile makstakse sõlmitud lepingust odavama pakkumise leidmise korral hinnavahe kinni.

Rossari sõnutsi pole Eesti kindlustusvõtjad veel harjunud kasutama kindlustusmaakleri teenuseid. Kliendid ei ole teadlikud, et maakleri vahendusel lepingut sõlmides hoiab klient kokku nii aega kui raha, kuna maakler valib kliendile tasuta välja temale soodsaima lepingu. Samuti on kindlustusleping vormistatud rohkem kliendi huvidest lähtuvalt ning maakler tagab ka kliendi nõustamise kahjujuhtumi korral. E-Kindlustuse keskkond peaks huvi pakkuma ka firmadele, kellel on palju kindlustuslepinguid ning sageli puudub lepingutest selge ülevaade.

E-Kindlustus on pannud suurt rõhku oma keskkonna turvalisusele. Informatsiooni liikumine kliendi arvuti ja E-Kindlustuse serveri vahel on krüpteeritud.

E-Kindlustus on juba kümnes Delfiga liitunud internetiprojekt. Seni on Delfi portaalil ühisleheküljed reisibürooga travelUp, telefonikataloogiga Infopluss, tööbörsiga CV Online, finantsportaaliga LHV Direct, autode müüjaga Autoinfo.ee, kinnisvara andmebaasiga City24, oksjonikorraldaja Osta.ee, tarkvaralahendusi pakkuva Netexpert.com’ga ja ühine kaardipaik Regioga.

E-Kindlustuse projekti finantseerinud Intergate on Eesti Telefoni ja Eesti Ühispanga poolt eelmisel aastal pariteetsetel alustel asutatud korporatiivne riskikapitalifirma. Detsembris käivitas Intergate koostöös juhtivate kinnisvarafirmadega uue kinnisvaraportaali CiTY24, mis on kujunenud poole aastaga Eesti keskseks kinnisvarainfo vahendajaks Internetis. Intergate plaanib käesoleval aastal teha investeeringuid veel mitmesse uude projekti.