Romantika väljus täna õhtul täpselt kell 18 Tallinna reisisadama D-terminalist. Laev sõitis täna õhtul välja pardal 1350 reisijat ja 198 meeskonnaliiget. Sel edasi-tagasi reisil Tallinn-Stockholm-Tallinn on Romantika kapten Risto Pihlakas.

Ärilehte võõrustas esmalt laeva intendant Margus Jõgi. Jõgi rääkis, et kuigi terve tänase päeva hoiatati inimesi ajakirjanduse vahendusel lähenevast hiigeltormist, siis kuigi palju broneeringute tühistamisi vähemalt Romantika tänaõhtusele reisile ei tulnud.

"Täpsem oleks öelda, et viimastel tundidel ei tulnud nii palju uusi piletiostjaid kui tavaliselt reede õhtul," märkis Jõgi.

Jõgi on ise endine Eesti Merelaevanduse tüürimees, mistõttu tuult ja tormi ei karda. Ta näitab Ärilehe ilmaprognoosi ja öiste lainete võimaliku kõrgust. Kui Romantika pärast kella 23 Hiiumaa varjust avamerele sõidab, on oodata kõige suuremaid laineid. Prognoos näitab 2,5-3 meetri kõrguseid laineid.

"See on tegelikult köki-möki. Paar päeva tagasi oli juttu, et Soome lahel käisid mõned üksikud lained 10 meetri kõrgusele. Vaat nende kohta võib maamehe kombel öelda, et need olid kõrgemad kui külanõukogu maja," muigab Jõgi.

Samas möönab ta, et Läänemere kõige ebameeldivamad ja suuremad lained tulevad alati edelasuunast - ka praegu puhul edela- ja lõunatuul -, mistõttu on alates kella 23 oodata ka kõrgemaid ja teravamaid laineid. Kas Romantikat võivad öösel tabada ka üksikud 10meetrised, ei oska ilmselt keegi öelda.

Kapten Pihlakas andis umbes pool tundi pärast Tallinnast lahkumist ülelaevalise infosüsteemi kaudu teada, et täna öösel ootab reisijaid 18-20m/s tuul. Ühtlasi lubas kapten Pihlakas, et proovib teha kõik endast oleneva, et reisijatel oleks võimalik torm võimalikult valutult üle elada.