Delfi lugeja Csass, esitab aga konkreetse küsimuse: "Seletage parem ära, kuidas annab ka parima asjade käigu juures maakler lisandväärtust ühe kuu üüri ulatuses, mis ju tavaliselt üüripinna puhul maakleri tasuks? Kunagi torkisin üht maaklerit sel teema. Vastuseks, et "no mul ju lepingud ja nii edasi. Internetiajastul on kõigil võimalik tasuta või väikese summa eest üürileping hankida. Kuulutus? Maakleri tehtud pildid on enamasti äärmiselt halva kvaliteediga ning tähtsaks on peetud telekat, mida üürikorterisse ei jäeta või üürnikul pole vajagi, lillepotti," kirjutab Delfi lugeja.

"Kommuaalidest, parkimiskorrast ja muust üldjuhul makkler ju ei tea. Peale lepingu sõlminist ja raha saamist on vahendusmaakleri missioon lõppenud ning rohkem teemaga ei tegeleta. Maakleri kohalesõit, kirjavigadega kuulutus ning lepinguvorm - selle eest siis 200 eurot maksta?" küsib Csass.

"Olen alati otse omanikult korterit üürinud, midagi ületamatut keerulist pole selles kummagi jaoks olnud. Seega üürimaaklerite rõhuva enamuse tõstaks SMS-laenuandjatest veidi madalamale pulgale. Üldjuhul tegu ülbete, saamahimuliste, madalalaubaliste inimjätistega. Kindlasti on ka toredaid maaklereid, kes mingit lisaväärtust oma tööga loovad, vabandust nende ees," lisas lugeja.

Nime Tramm all kirjutav Delfi lugeja mainib, et maakler on infovahendaja, praktikas pole tal nagunii mingit sisulist vastututst.

"Negatiivseid kogemusi on aga kuhjaga. Esimene on see, et kirjutatakse pildil püsimiseks hunnik fake kuulutusi portaalidesse objektidest, mida olemaski pole ja kui helistad siis tuleb jutt et see objekt on kahjuks müügist maas, kuid sõlmime lepingu, et ma otsin Teile sobivaid objekte," kirjutas Tramm.

"Teine veelgi levinum kogemus on, et huvitud mingist objektist ja esitad maaklerile lisaküsimusi millelel ta loomulikult vastata ei oska. Lubab uurida ja tagasi helistada kuid ei midagi. Rekord on vist umbes 6 korda olen maaklerile teada andnud, et ikka väga tahaks selle objekti kohta infot ja ta jälle lubab ja eimidagi," kommenteerib lugeja.

Kolmas Delfi lugeja teatas aga, et isiklikult maakleritega kogemust küll pole, aga kui jutt käib odavamast ja väiksema üürituluga pinnast, siis saan väga hästi aru, miks maakler eelistab sularaha ning ei soovi ametlikku lepingut.

"Häda on nimelt sellest, et üürimisel peab enamasti maksma ühe kuu üüri tagatiseks, ühe kuu üüri ette ja lisaks maakleritasu. Odavamat pinda üürida soovijatel pole ju enamasti raha puuga seljas ja kui lisaks 2 kuu üürile tuleb veel kopsakas maakleritasu maksta, kahandab see huvi oluliselt," kirjutas Delfi lugeja.