Selles on ühendatud Eestis asuvate veebilehekülgede, Findexa ettevõtete kontaktinfo andmebaasi ja telefoninumbrite andmebaasi otsing. Samuti võimaldab Delfi otsing leida vajalik artikkel Delfi uudistearhiivist. Seni selline võimalus puudus.

“Usume, et see on oodatud lahenduseks paljudele õpilastele ja üliõpilastele; sotsioloogiast, ajakirjandusest ning ühiskonnateadusest huvitatutele,” sõnas Delfi juhatuse esimees Ville Jehe. “Peale artiklite on võimalik lugeda ka Delfi kommentaare, see tähendab inimeste reaktsioone mingile uudisele selle ilmumise hetkel,” rääkis ta.

Jehe sõnul on miljonitesse ulatuv Eesti internetilehekülgede arv viimastel aastatel üha suurenenud ning internetis millegi ülesleidmine on järjest nõutavam teenus. “Kuigi internetimaailmas on palju otsimootoreid, leidsime, et on võimalik orienteeruda rohkem kohalikule turule ja keelelistele iseärasustele,” rääkis Jehe. “Otsimootori arendamisel püüdsime kokku sobitada mudelit, mis annaks kasutajale võimalikult asjakohaseid otsingutulemusi.”

Delfi otsing on loodud koostöös Norra firmaga Fast Search and Transfer ASA. Delfi Otsing toetab eesti, vene ja inglise keele morfoloogiat. See tähendab, et otsides sõna mingis kindlas vormis, leitakse ka tulemused, kus esineb sama sõna teistes vormides

Delfil 400 000 kasutajat

“Vahel on sellest kasu, vahel mitte. Netil nagu ka Google’il ei ole morfoloogilist tuge sellepärast, et pole selge, millist käänet/pööret tuleks eelistada. Praktika on näidanud, et inimeste nimede otsimise muudab keeletoe olemasolu halvemaks,” kommenteeris konkurentide uuendust Elioni interneti teenistuse juhataja Maiko Kalvet, kelle sõnul ei ole morfoloogilise otsingu lisamine tehniliselt suur probleem.

Kõigis kolmes Balti riigis Delfi otsingu avamine läks ettevõttele maksma 5 miljonit krooni. Delfi eelmise aasta käive oli 26,5 mln kr ning viimase kuue kuu jooksul oli Eestis portaalil 400 000 kasutajat vanuses 15–75 eluaastat. Balti riikides kuute portaali haldav Delfi kuulub Norra börsifirma Findexa gruppi.