„Reklaamivaba pakett on mõeldud eeskätt neile, kes soovivad lugeda uudistekeskkonda ilma bännerreklaamideta ja kasutavad selleks erinevaid reklaamiblokeerijaid. On selge, et Delfis käiakse lugemas värskeid uudiseid ja meie tugevat ajakirjanduslikku sisu. Anname nüüd neile, keda reklaam häirib, tasulise võimaluse tarbida meie uudisportaale reklaamivabalt,“ selgitas Ekspress Meedia tegevjuht Mari-Liis Rüütsalu.

Esialgu on võimalik reklaamivabalt Delfit lugeda vaid mobiilsetest seadmetest. Paralleelselt tegeletakse usinalt ka desktop-versiooni väljatöötamisega.

Sarnaseid tasulisi reklaamivabasid pakette on loonud mitmed uudisteportaalid ja suured meediaväljaandeid üle maailma, sest viimaste aastate jooksul on hüppeliselt kasvanud reklaami blokeerijate kasutamine.

Euroopa meediaturgudest on reklaamiblokeerijate aktiivsest kasutamisest kõige enam mõjutatud Prantsusmaa, Rootsi, Saksamaa ja Hollandi meediaväljaanded. Reklaamiblokeerijate arvukus on ületanud nendes riikides kriitilise piiri ja see on sundinud meediaettevõtteid otsima lahendusi, kuidas piirata reklaamideta sisu esitamist.

„Kuigi Eestis ei ole reklaami blokeerijate kasutamine nii massiliselt levinud nagu Prantsusmaal või Rootsis, näeme ka siin kasvutrendi,“ lisas Rüütsalu.

“Reklaamivaba Delfi” paketi leiab Delfi äpist ja mobiiliga m.delfi.ee menüüst.