Laksbergi kasutatud OÜ Soffelman tegevuse uurimisel selgus, et Entson oli esialgu küll maksukonsultatsioonifirma Divec töötajana Soffelmani juhatuse liige, kuid pärast osaühingu müüki jäi äriregistri kanne ekslikult muutmata ja mees jäi endiselt äriühingu juhatusse.

“Praeguseks on politsei käsutuses notariaalselt tõestatud dokumendid, mille alusel on Entson süüdistusest vabastatud,” ütles Tallinna politsei pressiesindaja BNS-ile.

Laksbergi majandustegevust uuriv Tallinna majanduspolitsei esitas maksupettuse skeemis kasutatud OÜ Soffelman juhile Entsonile kriminaalsüüdistuse juba möödunud aasta esimesel poolel.

Politsei alustas Laksbergi osalusega äride kriminaalkorras uurimist möödunud aasta alguses, kui tekkis kahtlus, et endine krossisõitja võis koos ärikaaslastega olla seotud ligi viie miljoni krooni suuruse käibemaksupettuse korraldamisega.

Politsei tunnistas Laksbergi algul kuriteos kahtlustatavaks ning see ei võimaldanud mehel enam osaleda motokrossi MM-sarjas ja lõpetas Laksbergi sportlasekarjääri.

Politsei tuvastas, et Soffelman ostis kaupu ja teenuseid Laksbergi isale Aleksandrile kuuluvalt firmalt Akelaks, kokku ulatus Soffelmani käive 32 miljoni kroonini, millelt ei tasutud riigile maksudeks kroonigi.

Laksberg on küll tunnistanud, et käis pangast firma arvelt raha välja võtmas, kuid eitab pettuseskeemi korraldamist. Laksbergi sõnul oli Soffelmani taga hoopis ärimees Riho Varjulill, kelle palvel käis ta pangast raha võtmas. Varjulill hukkus 2001. aastal, kui tema auto Läänemaal süttis. Väidetavalt tegi mees enesetapu.

Majanduspolitsei ei usu Laksbergi versiooni, ametlikult polnud Varjulillel petuskeemis osalenud firmadega mingit seost ja Laksberg oli ainus inimene, kel oli Eestis pettuses osalenud firmas allkirjaõigus.