Kasumi paranemise peamiseks allikaks olid kasvanud ärimahud ning oluliselt vähenenud laenude allahindlused. Laenuportfell kasvas aastaga 16,2%, ulatudes 2011. aasta lõpuks 393,4 miljoni euroni. Enam kui kaks korda suurenes hoiuste portfell, ulatudes möödunud aasta lõpuks 103,2 miljoni euroni, teatas pank.

"2011. aasta oli DNB Eesti ettevõtetele – pangale, liisingule ja kindlustusmaaklerile - kahtlemata positiivne ja edukas. Suutsime suurendada oma ärimahtusid, laenuportfelli ning finantseerimise turuosa. Oleme suunatud jätkuvale kasvule ja arengule, seetõttu tegime 2011 aasta lõpus mahukaid ühekordseid kulutusi IT valdkonnas. Samuti toimus kogu grupis edukas nimevahetus ühtseks DNBks," ütles DNB Eesti juhataja Hans Pajoma.

"Kõik need ühekordsed kulutused toimusid neljandas kvartalis ja mõjutasid möödunud aasta kasumlikkust. Samas on see loonud väga hea platvormi edukaks 2012 aastaks, aidates meil veelgi paremini teenindada oma praeguseid ja tulevasi kliente."

DNB grupp teenis 2011. 1,730 miljonit eurot kasumit, mis on 144 miljonit eurot vähem kui 2010. aasta tulemus. Kokku anti DNB grupis välja 170 miljardit eurot laene nii ettevõtete kui eraisikutele.
Hoiuste maht suurenes 15,3% võrreldes 2010. aasta detsembri lõpu seisuga. Laenude mahakandmised on natuke suurenenud kuid püsivad siiski madalal tasemel. 2011. aasta neljandas kvartalis jätkas DNB turuosa suurendamist, seda nii hoiuste kui laenude osas.

„Kuigi DNB ei ole otseselt seotust Euroopa finantskriisi haaratud maadega, oleme siiski kaudselt mõjutatud finantsturul toimuvast olukorrast. 80% DNB operatsioonidest on Norras ja Euroopa majanduskriis ei tohiks DNB koduturgu väga palju mõjutada. Küll aga võib pikaks veniv finantsturu ebakindlus mõjutatud kogu DNB grupi tegevust,“ kommenteerib olukorda DNB grupi tegevjuht Rune Bjerke.