Nimelt panid Skype loojad rootslane Niklas Zenström ja taanlane Janus Friis oma internetitelefoni projektile algselt nimeks Sky peer-to-peer, mis hiljem lühendati suupärasemaks nimeks Skyper.

Kuna aga sõnaga Skyper olid seotud juba mõned erineva lõpuga domeeninimed, loobuti sõna lõpus r-tähest ning registreeriti täiesti vaba olnud aadress skype.com, millest sai ka kogu revolutsioonlise toote nimi.

Skype ajalugu algab tegelikult millenniumivahetuse järel, kui Eesti tarkvaraarendajad firmast BlueMoon Interactive lõid failivahetusprogrammi Kazaa ning müüsid selle Niklas Zennströmile ja Janus Friisile.

Kuna see oli aeg, mil maailma kuulsaim failivahetusprogramm Napster oli kohtuotsusega suletud ning sama tulevikku ootasid ka kõik teised sama teenust pakkuvad veebilehed, liikusid Zennström ja Friis uutele jahimeedele.

Võtnud kampa Kazaa loonud eestlased Toivo Annuse, Ahti Heinla, Priit Kasesalu ja Jaan Tallinna ning alustasid Kazaa loogikat järgides peer-to-peer telefonitarkvara loomist. Esimene Skype versioon rullus tarkvaragaraažist internetti juba 2003 aastal.

2005. aastal müüsid loojad Skype oksjonikeskkonnale eBay, müüginumbriks on meedias pakutud 3,1 miljardit dollarit. Eesti mehed Toivo Annus, Ahti Heinla, Priit Kasesalu ja Jaan Tallinn teenisid selle diiliga väidetavalt 1,6 miljardit krooni.

See on see raha, mida mehed nüüd läbi oma ühisettevõtte Ambient Sound Investment edasi investeerivad.

2010. aastal tekitas Skype 860 millioni dollari väärtuses käivet. Skype sees helistati kokku 190 miljardit minutit ning Skypest välja 12,8 miljardit minutit.