Dr Helluse piimatooted jõuavad välismaale
Tartu ülikooli ja AS Tere allkirjastasid lepingu muudatuse, millega AS Tere sai õiguse kasutada bakterit Lactobacillus fermentum ME-3 piimatoodete valmistamiseks ja bakterit sisaldavate piimatoodete müümiseks Soomes, Rootsis, Lätis, Leedus, Venemaal ja Austrias.
AS Tere toodetavad Dr Helluse kaubamärgiga jogurt, kohupiimakreem ja kefiir sisaldavad ülikoolist pärit tervislikku bakterit Lactobacillus fermentum ME-3. Tegemist on Tartu Ülikooli leiutisega „Lactobacillus fermentum ME-3 kui antimiksroobne ja antioksüdantne probiootikum“, mille autoriteks on Tartu Ülikooli teadlased Marika Mikelsaar, Mihkel Zilmer, Tiiu Kullisaar, Heidi Annuk ja Epp Songisepp.
Tartu ülikooli teadlaste poolt Eesti väikelapselt esmakordselt isoleeritud bakterit kasutatakse jogurtites ja kefiirides Tartu ülikooli litsentsi alusel juba 2003. aastast.
Sama bakteritüve sisaldavad funktsionaalseid piimatooteid võib leida ka Soome poelettidelt — Soomes on Tartu ülikoolilt saanud litsentsi 2 ettevõtet.