Justiitsministeeriumi asekantsler Marko Aaviku sõnul tõstab uus teenus ettevõtja turvatunnet.

„Ettevõtjal ja ka kodanikul on võimalus www.eesti.ee portaalis määrata omale ametlik e-posti aadress, millele hakkavad tulema teated äriregistri teabesüsteemist. Näiteks kui äriregistrisse laekub avaldus isikuga seotud ettevõtja kohta, siis saadetakse vastavasisuline teade kõigile seotud isikute e-posti aadressidele,“ märkis Aavik.

Juhatuse liige saab äriregistri teabesüsteemi aadressil ariregister.rik.ee tasuta vaadata oma ettevõtte andmeid ja menetlusinfot ning veenduda, et juhatuse liikmed on ikka need, kes olema peavad. Äriregistri teabesüsteemis olevaid andmeid muudavad maakohtu registriosakonnad ning kuvatavad andmed on õigusliku jõuga. Samuti on äriregistri teabesüsteemist võimalik otsida teisi ettevõtteid ja pärida infot ka nende kohta.

Äriregistris on 2008. aasta mai seisuga registreeritud 219 652 juhatuse liiget, kes juhivad ühtekokku 72 365 juriidilist isikut. Eelmisel aastal toimus äriregistris seoses juhatuse liikmetega ühtekokku 43 379 muudatust, millest muudatusi juhatuse liikmete nimekirjas või muu osas oli 22 739 korral. Uusi juhatuseliikmeid registreeriti aga eelmisel aastal 20 640 korral.

„Need arvud näitavad, et eesti ettevõtluses toimub vilgas tegevus, mistõttu on kurikaeltel tekkinud valdkonna vastu huvi. Uus teenus peaks seda huvi vähendama,“ rääkis Aavik.

Teavitusteenusest saab lugeda täpsemalt siit.

Äripäev kirjutas eelmisel nädalal, kuidas viimase kuu-poolteise jooksul on sagenenud juhtumid, kus firma juhatuse liige pettuse teel talle enesele teadmata on oma kohalt kõrvaldatud ja petturitega asendatud.