"Teretulnud on initsiatiiv ka teiste piimatööstusettevõtete poolt, et ühiselt sektoris töötada ja koostööd suurendada," ütles Murakas.

Murakase sõnul on Eesti piimanduses mitte isegi väikeriik, vaid mikroriik, seetõttu on oluline, et jätkuks piisavalt nutikust ühiselt nii koduturul ning eriti välisturgudel koos tegutseda.

"Mina arvan, et kapitalil on küll rahvus," ütles Murakas, pareerides küsimust, mis viitas levinud seisukohale, et kapitalil ei pidavat ju rahvust olema.

Ta tunnistas, et arutatud on isegi börsile mineku mõtet, et kaasata n.ö rahva raha. "Kõik sõltub sellest, kuidas mail eellepingu faasis koostöö läheb," sõnas Murakas.

"Kui peaks olema selline võimalus, et ettevõtte omanikud leiavad, et ettevõtte ühinemine on neile kasulik, siis loomulikult ei tuleks välistada ka võimalust, et sellisest rahvuslikust ärist, mis püsib püsti Eesti toorainel, võiks saada ka rahvaaktsia."

Piimatööstusettevõte AS Tere ja piimandusühistu E-Piim teatasid täna, et sõlmisid eellepingu strateegilise koostöö alustamiseks, mille ühe võimalusena kaaluvad ühinemist käesoleva aasta lõpuks.