"Peale riigikohtu otsust ja nikotiini vabamüüki lubamist hakkasid müüginumbrid tõusma. Samas on veel palju tarbijaid,kes ostavad garaažis kokku segatud vedelikke naabrilt või tuttavalt," rääkis Kotke Ärilehele.

Selle versiooni puhul on Kotke sõnul eriti kurb see, et nad kleebivad peale ka sildid ja müüvad selle brändi vedeliku pähe maha. "Sellisel puhul ei või kunagi teada, mida sellised vedelikud sisaldavad ja kas need on su tervisele ohutud või mitte," selgitas Kotke.

Kotke möönis, et Nicorexi vedelike hind on küll veidi krõbedam, kui soetada suvalist vedelikku “diilerilt” või internetist, aga andvat ka omad eelised: puhtam e-vedelik, kindel ja sertifitseeritud kvaliteet.

"Kuuleme klientidelt pidevalt, et veidi kõrgemat hinda tasub maksta, kuna meie vedelik on lihtsalt parim. Saadakse aru mille eest makstakse. Igaüks teab, mis vahe on koorejäätisel ja mahlapulgal," leidis ta.

Hinnavahe kauplustes ja nurga taga müüdavatele e-vedelikele jääb Kotke sõnul alati, sest ohutus ja koostisainete puhtus nurgatagustel vedelikel on kahtlane ja kontrollimatu.

Kuigi riigikohtu otsust peab Kotke positiivseks, siis sellega, et riik kehtestas enne riigikohtu otsust reklaamikeelu, võeti Kotke hinnangul neilt ära teavitusvõimalus e-sigareti kasutajatele.

"Sellise käitumisega võetakse jätkuvalt Eesti kaupmeestelt raha ära ja saadetakse piiri taha. Kokkuvõttes on see kahjulik ka riigile, sest vedelikku tellitakse väljaspool Eestit ja raha viiakse riigist välja," lisas ta. "Täna me ei saa e-sigareti tarbijaid teavitada, et kohalikust poest saab kvaliteetset, kontrollitud ja tervisele ohutut e-vedelikku soetada. See on kurb."

Väga suur osa kasutajatest tellib vedelikku internetist, kellest suurem osa jagelevad pidevalt probleemidega. Kunagi ei saa kindel olla kas veebileht kust tooted tellitud saadab kauba välja (ehe näide PaulSaar) või hoopis toll korjab ära, tagastamine on põhimõtteliselt võimatu, pikk tarneaeg ja transpordikulu lisandumine.

Praegu võib Nicorexi nikotiiniga vedelikku soetada ligi 400 jaekauplusest üle Eesti.Järgmisel nädalal alustab ka R-Kiosk Nicorexi nikotiinivedeliku müügiga.