Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse nõukogu kõige pikema staažiga liikmed Kalev Lillo (alates 2002. aastast), Enn Veskimägi (2004) ja Tea Varrak (2005) kinnitavad justkui ühest suust, et EAS-i nõukogul ei ole mingit pistmist asutuse jagatavate toetuste ettevalmistamisega, nende kinnitamisega ega rahastamisotsuste tegemisega. Ometi on nad kõik otseselt seotud ettevõtete või sihtasutustega, mis on aastate jooksul korduvalt EAS-ilt toetusraha taotlenud.

Veskimäe suurosalusega mööblitootja AS Standard on saanud eri suurusega toetusi kümme korda, Varraku juhitud innovatsioonikeskuse Mektory toetused küündivad lausa miljonitesse eurodesse ning reformierakondlane Lillo istub juba pikka aega ka riigiettevõtte Tallinna Sadam nõukogus, mis on toetust saanud 14 korda. Peale nende figureerivad toetuste saajate hulgas reformierakondlane ja riigikogu liige Andrei Korobeinik ja Tallinna ettevõtlusameti juhataja Kairi Teniste. Viimati nimetatu on esindatud peale EAS-i veel mitme Tallinna linnaga seotud sihtasutuse nõukogus. Ainsana on riigikogu majanduskomisjonis jutuks tulnud Tea Varraku huvide konflikti küsimus, millele konkreetset „jah-ei” vastust ei tulnudki ja teema jäi järgmiste EAS-i skandaalide varju.

Loe, kuidas põhjendavad oma äriühingule toetuste taotlemist EAS-i nõukogu liikmed Enn Veskimägi ja Tea Varrak ja kuidas plaanib probleemirägastiku lahti raiuda ettevõtlusminister Anne Sulling.