Tehnoloogia arenduskeskuste toetust saavad OÜ Tarkvara Tehnoloogia Arenduskeskus, OÜ Tervisliku Piima Biotehnoloogiate Arenduskeskus, OÜ ELIKO Tehnoloogia Arenduskeskus, AS Tervisetehnoloogiate Arenduskeskus, AS Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus ning Innovaatiliste Masinaehituslike Tootmissüsteemide Tehnoloogiate Arenduskeskus, teatas EAS.

EASi juhatuse liikme Indrek Kaju sõnul arendavad keskused koostöös ettevõtetega uusi tooteid ja tehnoloogiaid, mida turule tuua. „Keskustes töötavad tippteadlased, kes otsivad innovaatilisi tehnoloogilisi lahendusi just ettevõtetele olulistes valdkondades. Teadus-arendustegevuste toetamisel liigutakse aina enam lähemale ettevõtete praktilistele vajadustele,“ selgitas Kaju. Ta lisas, et ettevõtete ja ülikoolide koostöös on võimalik läbi viia nii rakendusuuringuid kui ka tootearenduse projekte ning eeluuringuid.

Võrreldes varasemaga on toetus oma ülesehituselt avatum ja paindlikum. Näiteks on TAKid ettevõtetele avatud kogu perioodi jooksul. See tähendab, et ettevõtetel on võimalik keskustega liituda sobival ajal, et oma arendusprojekte alustada ja ellu viia.

Toetuse eesmärgiks on edendada ettevõtjate tehnoloogiaalast arendus- ja innovatsioonitegevust ning parandada selle kättesaadavust. Samuti on eesmärgiks rahvusvaheliselt tuntud ja konkurentsivõimelise ning ühest toetusest mittesõltuva arenduskeskuse väljaarendamine. Seetõttu soodustatakse TAKi võimekuse tõstmisega seotud tegevusi, sealhulgas juhtimiskompetentsi ja turundusvõimekuse tõstmist ning organisatsiooni innovatsiooni arendamist.