Lepingu sõlmimist ei takistanud tõik, et Goliath Wind on juba mullu novembrist ligikaudu 25 500 eurot maksuametile erinevaid makse võlgu. Sellest summast vaid 3660 eurot on ajatatud. Goliath Wind on aegade jooksul saanud EAS-ist ja SA Archimedesest ning Arengufondist kokku umbes miljoni euro jagu toetusi ja investeeringuid.

Lepingu allkirjastamine toimus Eesti suursaatkonnas Indias New Delhis.

Ühisettevõte annab kummalegi koostööpartnerile suurepärase võimaluse ühendada tehnoloogiline oskusteave ja teadmised kohaliku turu olude kohta, et käivitada India suurim 3,33 megavatise võimsusega tuuleturbiinide projekt, teatas EAS.

Goliath Wind tegevjuht Søren Horn Petersen ütles kommentaariks, et „selle lepingu allkirjastamine on väga oluline samm mõlema ettevõtte jaoks, kuna ühelt poolt toetab see India valitsuse kampaaniat „Made in India”, millega soovitakse ergutada tootmist Indias, teisalt järgib see Eesti püüdlust tagada majapidamistele varustatus kuluefektiivse energiaga.”

Tuuleturbiin, millele on pandud nimeks Capella 3 on ettevõtte kinnitusel üsna ainulaadne lahendus energia valdkonnas, kuna selle üheks osaks on käigukastita jõuseade, mis võimaldab korraldada kogu tootmistegevust ettevõtte sees.

Steelite Capella Wind Private Limited plaanib rajada tootmis- ning uurimis- ja arendushooned Lääne-Indiasse, Maharashtra ja Gujarati osariikidesse, kus asutakse tööle esimese suure projekti käivitamise nimel 2017. aasta algul.

Taust

Goliath Wind OÜ on Tallinnas asuv tehnoloogiaettevõte, mis tegeleb patenteeritud Cyclos’i rõngasgeneraatoritel põhineva kolme megavatise võimsusega turbiinide platvormi ehk Capella 3 arendamisega. 2008. aastal asutatud ettevõtte omanikud on asutajaliikmed ja muud finantsinvestorid, sealhulgas Eesti Arengufond.

Steelite Engineering Limited koondab endas tervet rühma spetsialiseerunud ehitus- ja tootmisettevõtteid, kes on tegutsenud energiasektoris üle 60 aasta ning keskenduvad nii tava- kui ka taastuvenergiale. Ettevõtte Steelite Engineering Limited peakontor asub Mumbais, harukontorid on ettevõttel sellistes India osariikides nagu Maharashtra, Gujarat ja Madhya Pradesh.