"Nõukogu otsustas täna avaliku konkursi korraldada, mille tehnilise poole teostab majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi personaliosakond," ütles EAS-i nõukogu esimees Cinzia Siig BNS-ile. "Oma kandidatuuri saavad soovijad esitada 14. veebruarini," lisas ta.

Siigi hinnangul on kõik eeldused olemas, et kahe nädalaga EAS-ile uus, sobiv ja teotahteline juht leida. "CV esitamine ei võta nii kaua ja see periood ei jää lühikeseks, kui inimesel on soov ja tahtmine olemas," sõnas ta.

Samas võtab Siigi hinnangul EAS-i nõukogus selle suuruse tõttu asjade otsustamine kauem, kui oleks mõistlik. "Nõukogus on 11 liiget ja nii palju on ka arvamusi, mis tuleb kõik välja öelda. Kindel on see, et otsuseid oleks lihtsam teha kui inimesi on vähem," rääkis Siig. "Optimaalne EAS-i nõukogu suurus võiks olla 5-6 inimest," lisas ta.

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts saatis neljapäeval EAS-i nõukogule kirja, milles soovitas sihtasutusel uue juhi leidmiseks konkurss välja kuulutada. "Ma ei näe mingit alternatiivi avaliku konkursi läbiviimisele, see on vajalik nii parima inimese leidmiseks, talle tööks vajaliku usaldusmandaadi andmiseks kui ka ausa ja avatud õhkkonna loomiseks," seisis kirjas.

EAS-i nõukogu otsustas möödunud nädalal, et praegune juhatuse liige Taavi Laur jätkab ametis kuni uue liikme määramiseni, kuid mitte hiljem kui maikuuni.

EAS-i juhatuse liikmete vahetus on leidnud meedias laialdast vastukaja, mis puhkes jaanuari alguses seoses sihtasutuse senise juhatuse liikme Taavi Lauri sooviga ennast juhatusest taandada.