Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) plaanib alustada lähikuudel ettevõtete sisenemise toetamist Venemaa turule niipea, kui on selgunud esinduste koostööpartner ja asukoht, teatas EASi avalike suhte juht Aili Ohlau.

EAS ekspordiagentuuri direktori Lea Kroonmanni sõnul ei saa veel kindlalt rääkida sellest, kus hakkab asetsema Moskva esindus, sest alternatiive on mitmeid, alates täiesti eraldiseisvast esindusest kuni erinevate koostööprojektideni.

EAS on Venemaal üles ehitamas koostöövõrgustikku sealsete ettevõtlusorganisatsioonidega, kusjuures ühe peamise partnerina näeb ta Venemaa Tööstuse ja Tööandjate Keskliitu, lisas Kroonmann.

EASi Moskva esindaja Toomas Kästik sõidab sel nädalal Moskvasse tutvuma olemasolevate võimalustega. Peterburi esinduse kõige tõenäolisem asukoht on Eesti konsulaadis.

Moskvasse loodava esinduse põhieesmärk on tagada kodumaistele ettevõtetele professionaalne tugiteenus Venemaa turul jätkusuutlikuks arenemiseks. Esinduse põhiteenustena on kavandatud Eesti ettevõtluse kontaktvõrgu arendamine suhtlemisel Venemaa riigiasutuste ja omavalitsustega ning Eesti ettevõtete konsulteerimine turule sisemisel ja saavutatud turupositsiooni kindlustamiseks, samuti majanduskontaktide vahendamine kahe riigi ettevõtjate ja ettevõtlusorganisatsioonide vahel.

Peterburi esinduse põhieesmärk on huvi tõstmine Eesti kui turismisihtriigi vastu ja Eesti eksportööride toetamine. Esindaja Ruta Rannala poolt ettevõtjatele pakutavad põhiteenused on Eesti turismivõimaluste ja -uudiste edastamine sihtturgude reisikorraldajatele, Eesti-Vene majanduskontaktide vahendamine ning ettevõtjate turule sisenemise nõustamine.