Reedel kogunenud Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) nõukogu otsustas uue juhatusega seonduvat põhjalikumalt arutada järgmisel nädalal, teatas asutuse pressiesindaja.

EASi nõukogu esinaise Cinzia Siigi sõnul otsustati tänasel istungil, et praegune juhatuse liige Taavi Laur jätkab ametis kuni uue liikme määramiseni, kuid mitte hiljem kui maikuuni.

„Põhjalikumalt arutame seda teemat järgmise neljapäeva istungil,“ sõnas Siig. Tema hinnangul on EASi ümber ümber toimuv avalik diskussioon üle võimendatud.

„On kahetsusväärne, et arutelu, mis peaks toimuma nõukogus on sealt väljunud. EAS on teinud ja teeb jätkuvalt väga head tööd. Näiteks on aasta-aastalt tõusnud Eestisse saabuvate turistide arv, ettevõtlusaktiivsus on suurem kui kunagi varem. Samuti oleme turule toonud uued ekspordi toetamise teenused ning panustame reaalselt innovatsiooni ning teadus-ja arendustegevusse,“ nentis Siig.

Samas avaldas ta lootust, et nõukogu leiab EASile kiiresti uue juhatuse liikme ja stabiilne tööõhkkond taastub peagi.

Tõenäoliselt ootab EASi puudutav küsimusterahe esmaspäeval Riigikogule esinevat majandusministrit Juhan Partsi,sest nõukogu esimees Cinzia Siig pole korduvatest kutsetest hoolimata leidnud aega riigikogu majanduskomisjonile selgituste jagamiseks. Riigikogu liikmeid purevad seetõttu kahtlused, et majandusminister Juhan Parts rakendas EASi oma erakonna vankri ette ja ettevõtlusele mõeldud hiigelsummasid võivad minna valesse auku.

Riigikogu majanduskomisjon on pakkunud EASi nõukogu esimehele kohtumiseks viis erinevat aega, kuid täna hommikus polnud veel teada, millal Siig parlamendi liikmetega kohtumiseks aega leiab.