"Siin on teada, et tehingut ei toimu," kommenteeris Raidma. "Capfield ei ole huvitatud kaubanduskeskuste müümisest."

Tehingu katkemise põhjusena nimetas ta muutusi varem osalt kinnisvaraärimees Paul Oberschneiderile kuulunud Capfieldi omanikeringis. "Saan aru, et omanikud vahetasid osalusi ja ostsid välja," ütles Raidma.

East Capital Real Estate ja Capfield esitasid koondumiseks konkurentsiametile teate tänavu 28. jaanuaril. Plaani järgi pidi omandama varahaldusettevõte East Capital Real Estate valitseva mõju valdusfirmale OÜ Capfield kuuluvate Sermo Kaubandus OÜ, Lootsi Arenduse OÜ, Linnasaare Kinnisvara OÜ, Premium Trade OÜ, Topone OÜ ja Norman Group OÜ üle. Tegemist on sisuliselt kinnisvaratehinguga, mis hõlmab mitut suurt kaubanduskeskust Tallinnas ja Pärnus.

Ajaleht Eesti Ekspress kirjutas möödunud kuul, et Paul Oberschneider müüs 15 protsendi suuruse osaluse valdusettevõttes OÜ Capfield oma Londoni indialasest äripartnerile Kuldip Singh Dhillonile. Vastuseks ajalehe küsimusele tehingu hinna kohta ütles Oberschneider, et East Capital Real Estate'i pakkumine kogu Capfieldi eest oli üle saja miljoni euro.

Krediidiinfo andmetel, mis väljendavad ajalehe väitel toimunud tehingu eelset seisu, kuulus Oberschneideri juhitavale OÜ-le Häuser-Oberschneider 14,9 protsenti Capfieldi osadest ning Satnam Europe OÜ-le pea 48 protsenti. Satnam Europe omakorda kuulub St. Anne's Trustees Limitedile, mis on registreeritud La Manche'i väinas asuval madalate maksudega Guernsey saarel, mida valitseb Normandia hertsogina personaaluniooni korras Briti monarh.

Konkurentsiameti koondumiste kontrolli osakonna juhataja asetäitja Veiko Ilves ütles neljapäeval, et East Capitali ja Capfieldi tehingu menetluses muutusi ei ole. "Lisainformatsiooni ei ole meile esitatud," ütles Ilves.

Kuu aja eest ütles konkurentsiameti koondumiste kontrolli osakonna juhataja Svetlana Ljutova, et AS-i East Capital Real Estate ja OÜ Capfieldi koondumise menetlus on endiselt peatatud, kuna ettevõtted ei ole esitanud ametile koondumise lepingut. Ilves on varem BNS-ile öelnud, et konkurentsiamet võiks koondumist ametile esitatud andmete põhjal lubada.

East Capital Real Estate'i omanik on arenevatele Ida-Euroopa ja Hiina turgudele spetsialiseerunud varahaldusfirma East Capital Holding AB, mille peakontor asub Stockholmis.