Viimase kümnendi jooksul on Balti regioon läbinud jõulise majanduskasvu ning liitumine Euroopa Liiduga on toonud kasu nii üksikutele ettevõtetele kui regioonile tervikuna. East Capitali aktiivne fondijuhtimine ja tugev esindatus igas riigis on olnud edu aluseks ning taganud piirkondlikust börsiindeksist enam kui kaks korda suurema tootluse, teatas ettevõte.

”Oleme Balti turul jätkuvalt väga aktiivsed. Olles kümme aastat sellesse piirkonda investeerinud, usume oma kogemuse pinnalt kindlalt ka edasisse kasvu,” sõnas East Capitali partner Aivaras Abromavicius.

“Hoolimata majanduse madalseisust, mis on oma mõju avaldanud ka aktsiaturgudele, on see etapp vajalik viimaste aastate ülikiire kasvu tasakaalustamiseks. Oleme kindlad, et ees ootab uus tõus, mis toob kaasa senisest tasakaalustatuma ja jätkusuutlikuma arengu,” ütles East Capitali peaanalüütik Marcus Svedberg.

East Capitali Balti Fond on suures osas keskendunud sisenõudlusega seotud sektoritele nagu tarbekaubad, pangandus ja jaekaubandus. Fondi investeerimisportfell on mitmekesine ja seeläbi on maandatud ettevõtte- ja sektorikesksed riskid. Täna jaotub fondi investeeringute maht vastavalt 58% Leedu, 25% Eesti ja 16% Läti investeeringuid. East Capitali Balti fond haldab varasid üle 100 miljoni euro ulatuses.