Turetski ütles oma intervjuus Vikerraadiole, et autoost on suuresti emotsiooniost - vaadatakse värvi ja seda, et sõiduk on ilus ja läigib, kuid sageli on selle ilusa värvi ja kuju all midagi sellist, mida keegi endale ei taha, vahendab ERRi uudisteportaal.

"On olemas näiteid, kus müüakse autot, mis on väga avariiline või isegi kahest autost kokku keevitatud," nentis Turetski.

"See teema on meil tõepoolest väga suurelt laual. Kui me [oma kontrollide käigus] neid musti lambaid leiame, siis - pole midagi teha -, turgu korrastab see, kui panna [rikkuja] väga valusalt häbiposti," ütles Turetski rääkides probleemidest ebaausate automüüjatega.

"Millal ja millisel kujul see must nimekiri välja jõuab, ei oska ma praegu öelda, kuid see on teema, mis on kolme asutuse [tarbijakaitse, maksuamet ja maanteeamet] laua peal," rääkis Turetski.

Tarbijakaitseamet, maksuamet ja maanteeamet tutvustavad täna juhiseid, mis peaks aitama inimest, kes soovib osta kasutatud autot. Juhised pannakse üles veebilehtedele.