Ärileht kirjutas juba aprillis, et loodetud 47 miljoni euro asemel võib aasta lõpuks firmaautodelt laekuda lisa umbes 13 milonit eurot. „Maksuameti hinnangul on sõiduautode sisendkäibemaksu arvestuse muudatuse tõttu laekunud täiendavalt käibemaksu keskmiselt umbes 1,1 miljonit eurot kuus,” tõdes maksu- ja tolliameti kontrolliosakonna juhataja Jaanus Värk toona.

Detsembris hindas maksuamet selle numbri siiski natukene positiivsemaks ning riigikassasse oodatakse autode käibemaksu muudatuse tulemusena täiendavalt 16,3 miljonit eurot, mis on siiski tunduvalt väiksem summa kui algselt loodetud 47 miljonit.

Lisaks on maksuameti hinnangul peale seaduse muudatust, mis hõlmas sõiduautodelt sisendkäibemaksu mahaarvamise piirangut, näha aga ka sõidukitelt erisoodustuse deklareerimise kasvu.

Nimelt on 2015. aasta 11 kuuga on tööandja sõiduki ja muu vara mitte ettevõtluses kasutamiselt deklareeritud erisoodustuselt tulu ja sotsiaalmaks kasvanud kokku ligi 3,1 miljoni euro võrra, mida on 16 protsenti rohkem võrreldes eelmise aasta sama perioodiga.