Baltikumi parima IT-teenuste pakkuja reastuses sai Nortal Tieto järel teise koha, teatas Nortal.

Nortali juhi Priit Alamäe sõnul on Euroopa majanduse jahtumise tõttu ka Baltikumi turu kasv selgelt viimaste aastate jooksul aeglustunud ning absoluutnumbrites märkimisväärset kasvu saab järgneva viie aasta jooksul teha vaid väljaspool Baltikumi.

“2014. aastal kasvab Nortal ligi 15 protsenti, käibest tuleb ligi 65 protsenti väljastpoolt Balti riike ja praegused trendid näitavad, et see osakaal kasvab ka tulevatel aastatel. Suurimat kasvu toovad Nortalile tootmise, logistika, tervishoiu sektorid ja avalik sektor,” lisas Alamäe.

Investeerimispanga Prime Investment koostatud raporti põhjal kasvas Balti riikide IT-sektor 2013. aastal võrreldes 2012. aastaga 8,6 protsenti. Kogu tulu, sealhulgas riistvara müügist, tarkvara ja teenuste edasimüügist saadud tulu kasvas vaid 5 protsenti.

Balti IKT turgu hõlmava raporti näol on tegemist iga poole aasta tagant avaldatava ülevaatega hiljutistest arengutest Balti riikide infotehnoloogia, telekommunikatsiooni ja internetiteenuste sektoris.

Ülevaade kajastab piirkonna olulisimaid korporatiivseid sündmusi, ettevõtete ühinemisi ja ülevõtmisi kohalikul IKT turul ning sisaldab muu hulgas juhtivate IT-ettevõtete edetabelit, mille koostamise aluseks on ettevõtete IT-teenustest saadavad äritulud.

Prime Investment on Balti riikide IT-ettevõtete edetabelit koostanud alates 2002. aastast.