Meriton Hotelsile kuulub Meriton Grand Conference & Spa Hotel. Mullu kuulus Meriton Hotels hotelliketti kokku kolm hotelli ja üks külalistemaja: 465toaline Meriton Grand Conference & Spa Hotel,
41toaline Meriton Old Town Hotel, 50toaline Meriton Old Town Garden Hotel ja külalistemaja Villa Mary.

2007.a asutati Meriton Hotels Group OÜ, kes on kõikide Meritoni hotelliketi majutusasutuste operaator. Hotellioperaator osutab Meriton Hotels AS'ile tööjõu rendi, müügiedendus, koolitus- ja värbamisalaseid teenuseid. Meriton Hotels Group OÜ on Meriton Grand Conference & Spa Hotel’i opereerimiseks sõlminud Meriton Hotels AS’iga juhtimislepingu.

Eelmisel aastal oli Meriton Hotelsi käive 12,1 miljonit, tunamullu 11,98 miljonit eurot. 2013. aasta kasum oli 2,6 miljonit, tunamullu 2,58 miljonit eurot.

Tallinna linnapea ja Keskerakonna esimehe ammune sõber Alexander Kofkin on ka ainus eraisik, kellega on Savisaar laenulepingu sõlminud. Savisaare majanduslike huvide deklaratsioonist selgub, et linnapea on Kofkinile võlgu 27 957 eurot.

Veel 2011. aastal oli Savisaar kahele eraisikule võlgu 205 506,6 ja 2012. aastal kokku 207 398,6 eurot. Mullu tuli Savisaare majanduslike huvide deklaratsioonist välja, et kahest laenust oli järele jäänud ainult üks, 31 955,8eurone laen. Suurema, 173 550,8-eurose laenu nõudeõigusest oli võlausaldaja loobunud.

Savisaare esindaja, advokaadibüroo Lextal advokaat Oliver Nääs selgitas mullu suvel, et kustutatud laenu võttis Savisaar abieluvaralepingu järgi tekkinud varaliste kohustuste täitmiseks Liechtensteini ärimehe ja juristi Peter Kaiseri äriühingult Pipa Business Corporation. Laenu tasus Savisaar tema sõnul raamatute kirjutamise eest saadud honorariga.

Väiksema laenu sai Savisaar kauaaegselt sõbralt, ärimees Alexander Kofkinilt. Viimane on ka ise kinnitanud, et on andnud Savisaarele laenu ja toetanud lisaks nende mõlema ja veel mõne inimesega seotud välismaist juriidilist isikut, mis tegeles trüki- ja kirjastustegevusega.

Savisaare rahaasjad on toonud kaasa ka kriminaalmenetluse, mida prokuratuur alustas rahapesu käsitleva paragrahvi alusel 2011. aasta veebruari alguses. Mõned päevad hiljem saatis prokuratuur Šveitsi õiguskaitseasutusele õigusabitaotluse.

Kriminaalmenetlusest andis 2012. aasta suvel teada Savisaar ise, kui kritiseeris Kesknädalas prokuratuuri kirjavahetust Šveitsi ametivõimudega, nimetas kirjades tema kohta esitatud fakte valeks ning ütles, et tegu, mille ta on väidetavalt toime pannud, ei oska prokuratuur oma pöördumistes kirjeldada. Kesknädala andmetel kuulis Savisaar käimasolevast kriminaalmenetlusest Šveitsist.

Lehe teatel märgiti õigusabitaotluses näiteks seda, et Kofkin võib olla andnud Savisaarele ebaseaduslikult raha, et võita vorstikioskite konkurss, püstitada kooskõlastuseta kioskid ja need tagantjärele seadustada ning lihtsustada ka hotelliehituse käiku ja seadustada kõrvalekaldeid ehitusnõuetest.

Samuti kirjeldati Kesknädala andmetel taotluses, kuidas ja kust on Savisaar saanud Siim ja Sulev Seppiku firmade kaudu laenu. «Jutt käis 173 000 eurost, mille laenamise deklareerimisega hilinemise eest Savisaart trahviti,» on leht kirjutanud.

Savisaar on varem öelnud, et võttis laenu 2009. aasta oktoobris oma toonase erakonnakaaslase Ain Seppiku poegadele kuuluvalt osaühingult ning maksis selle tagasi detsembris. Võla tasumiseks võttis ta enda sõnul laenu Liechtensteini ärimehelt ja juristilt Peter Kaiserilt. Toona ütles ta, et laen on võetud kaheksaprotsendilise intressiga kaheksaks aastaks.

Samuti on Savisaar viidanud kriminaalmenetluse seotusele Šveitsis asutatud fondiga. Tema sõnul loodi fond tsentristliku maailmavaate ja sellekohase kirjanduse väljaandmise toetamiseks 1997. aastal ning praeguseks on see tegevuse lõpetanud.