Kui vabade ametikohtade arv oli eelmises kvartalis viimase seitsme aasta suurim, siis IV kvartalis vähenes vabade ametikohtade arv võrreldes eelmise kvartaliga 18%. Võrreldes 2015. aasta IV kvartaliga suurenes vabade ametikohtade arv 37%.

Ametikohtade koguarvus oli vabade kui hõivatud ametikohtade osatähtsus jätkuvalt kõige suurem töötlevas tööstuses (19%), hulgi- ja jaekaubanduses (16%) ning hariduses (10%).

Enamik vabadest ametikohtadest asusid jätkuvalt Harjumaal (72%), sh Tallinnas (63%), millele järgneb Tartu (8%) ja Ida-Viru maakond (5%). Vabade ametikohtade määr oli kõrgeim Harju maakonnas ning kõige madalam Saare, Lääne-Viru ja Viljandi maakonnas.

Kolmveerand vabadest ametikohtadest ehk 75% asusid erasektoris ning iga neljas vaba ametikoht asus avalikus sektoris. Vabade ametikohtade määr oli 2016. aasta IV kvartalis jätkuvalt kõrgeim välismaa eraõiguslikele isikutele kuuluvates ettevõtetes (2,2%) ja riigile kuuluvates asutustes ja ettevõtetes (2,1%). Vabade ametikohtade määr oli madalaim kohalikele omavalitustele kuuluvates asutustes ja ettevõtetes (1.0%).